Stiri: Logistica

Masini inmatriculate in Europa

A fost demarat programul Rabla 2016, pentru persoane fizice

15.06.2016

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto Național – Rabla Clasic 2016, a debutat ieri, 14 iunie, şi pentru cetățeni. Începând cu această dată, persoanele fizice pot merge deja la producătorii autorizați să își achiziționeze un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant, a anunţat Ministerul Mediului.

Programul a demarat în data de 30 mai, cu etapa validării producătorilor.

Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu a aprobat pentru acest an 105 dosare depuse de producători şi dealeri.

În 2016, programul cuprinde două componente: „Rabla Clasic”, prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou câtă vreme îl casează pe cel vechi, şi „Rabla Plus”, care va debuta până la sfârşitul lunii iunie, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării celui vechi.

Pentru programul „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri, în timp ce pentru „Rabla Plus” românii au la dispoziţie un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100% electrice.