Slide

Stiri: IT&C

A fost lansat cel mai eficient hard disk din punct de vedere energetic

17.03.2015

WD®, o companie a Western Digital şi lider mondial în materie de stocare, a anunţat lansarea de noi hard disk-uri dedicate centrelor de date moderne. Linia de produse WD Re+ completează portofoliul de produse WD, oferind utilizatorilor o capacitate de stocare mare completată de o eficienţă energetică superioară.

Într-un centru de date modern, formula de calcul al costului total de întreţinere este formată din: capacitate, preţ, consum energetic şi relaţia dintre aceste variabile. Unităţile WD Re+ au cel mai mic consum energetic din lume şi sunt disponibile în capacităţi de stocare superioare, elemente esenţiale oricărui centru de date.

Având în vedere aspectul economic, şi faptul că o unitate WD Re+ de 6TB consumă doar 6W, costurile totale de întreţinere pentru marile companii deţinătoare de centre de date pot să scadă cu câteva milioane de dolari pe an.

„Atât dolarul, cât şi watt-ul sunt două valori foarte importante în centrele de date moderne. Noile unităţi de stocare WD Re+ dispun atât de un raport watt-per-GB optim, cât şi de o fiabilitate sporită, oferind astfel utilizatorilor care au bugete limitate o soluţie potrivită chiar şi pentru lucrul cu cele mai solicitante aplicaţii”, a precizat Matt Rutledge, Senior Vice President al Storage Technology WD.

Unităţile WD Re+ SATA 6Gb/s folosesc o platformă cu cinci platane, ce induce obţinerea unui mix optim de consum energetic scăzut, capacitate de stocare mare, fiabilitate sporită ce permite lucrul 24 x 7 x 365 şi un preţ de achiziţie accesibil. Modelele sunt rezistente la vibraţii, graţie folosirii tehnologiei RAFF, şi au un MTTF (Mean Time to Failure) de 1.2 milioane de ore. Workload-ul este de 550 TB/an, fiind cea mai ridicată valoare înregistrată în categoria unităţilor de stocare WD de 3.5″.

Familia de produse WD Re a fost şi ea completată de modele de 6TB create special pentru centrele de date şi furnizorii de servicii de stocare în cloud. Unităţile WD Re folosesc interfaţa SATA 6GB/s şi au un workload de maxim 550TB/an.