Help Kit pentru autism

A fost lansat primul Help Kit pentru autism

25.09.2018

Asociaţia Help Autism a anunţat lansarea Help Kit. Este vorba de un set de materiale didactice. Acestea sunt foarte utile pentru ca persoanele care suferă de autism să înveţe noţiunile de bază. Help Kit-ul pentru autism se adresează copiilor cu vârste mici şi celor cu dificultăţi de învăţare.

Acesta cuprinde 11 programe diferite. Ele sunt formate din cartonaşe cu imagini care corespund fiecărei noţiuni predate.

Ce conţine Help Kit-ul pentru autism?

Cu ajutorul Help Kit-ului pentru autism, copiii pot învăţa, prin exerciţii concepute de specialişti în psihopedagogie, cifrele, literele anotimpurile şi animalele, dar şi despre alimente, vestimentaţie, obiectele necesare într-o casă şi alte noţiuni întâlnite în viaţa de zi cu zi.

În plus, Help Kit-ul pentru autism cuprinde şi 19 puzzle-uri formate din 2, 4, 6, 8 sau 12 piese. Acestea pot fi folosite pentru stimularea şi dezvoltarea gândirii, imaginaţiei şi motricităţii.

Materialele din acest set se adresează copiilor cu vârsta între 2 şi 7 ani. Ele pot fi folosite atât în grădiniţe, pentru copii tipici, cât şi în terapia copiilor cu autism şi pentru cei cu dificultăţi de învăţare.

Help Kit-ul, dezvoltat de specialiştii Help Autism

Help Kit-ul a fost dezvoltat de specialiştii asociaţiei Help Autism. Este vorba de profesionişti în psihologie şi psihopedagogie, cu o vastă experienţă în lucrul cu copiii cu tulburări din spectrul autist.

„Fiecare program a fost conceput ţinând cont de principiile analizei aplicate a comportamentului şi de modul în care un copil cu dificultăţi de învăţare sau un copil de vârstă mică poate acumula, reţine şi generaliza mai uşor informaţiile”, precizează specialiştii asociaţiei.

Folosind materiale interactive şi ilustraţiile colorate, copiii reuşesc nu doar să reţină mai uşor noţiunile predate, dar şi să îşi exerseze memoria, limbajul, precum şi capacitatea de a utiliza noţiunile în viaţa de zi cu zi.

Cum poate fi comandat Help Kit-ul pentru autism?

Help Kit-ul pentru autism poate fi comandat online, integral sau în funcţie de necesităţi, pe site-ul http://ahashop.helpautism.ro/materiale-terapie.

Fondurile rezultate din vânzarea materialelor vor fi direcţionate către susţinerea terapiei de recuperare pentru cei 500 de copii cu TSA beneficiari ai Asociaţiei Help Autism.

Citeşte şi Asociația Help Autism a primit statutul de utilitate publică

 

 

Citiți și despre:

O părere la “A fost lansat primul Help Kit pentru autism

  1. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - A fost lansat primul Help Kit pentru autism

Comentariile nu sunt permise.