A fost lansată prima rețea de test 5G transcontinentală

11.08.2016

Ericsson, SK Telecom și Deutsche Telekom vor lansa o rețea de test 5G în Coreea de Sud și Germania. Rețeaua folosește tehnologii 5G, de exemplu soluții 5G Ready Core precum virtualizarea funcțiilor de rețea, infrastructură controlată prin software, cloud distribuit și soluții de virtualizare a rețelei de tip network slicing.

„5G este foarte diferită de tehnologiile anterioare, în sensul în care sistemul este construit ca o platformă pentru a oferi servicii create și optimizate special pentru nevoile individuale ale clienților, la scară globală”, a spus Alex Jinsung Choi, CTO & Head of Corporate R&D Center la SK Telecom.

Implementarea va permite extinderea acoperirii pentru servicii 5G avansate prin optimizarea experienței de roaming a utilizatorilor Ericsson (NASDAQ:ERIC) a încheiat un parteneriat cu SK Telecom și Deutsche Telekom pentru lansarea primei rețele de test 5G transcontinentale din lume. Ericsson va fi singurul furnizor de infrastructură în cadrul acestui proiect.

Cele trei companii vor lansa, în Coreea de Sud și Germania, o rețea de test ce folosește tehnologii cheie 5G, precum virtualizarea funcțiilor de rețea (Network Functions Virtualization – NFV), infrastructură controlată prin software (Software Defined Infrastructure – SDI), cloud distribuit și soluții de virtualizare a rețelei de tip network slicing. Principalul obiectiv al acestui proiect este să permită extinderea la nivel internațional a acoperirii serviciilor 5G avansate prin optimizarea experienței de roaming a utilizatorilor.

În plus, partenerii vor colabora și la dezvoltarea ecosistemului 5G, la organizarea de promoții de marketing la nivel global și la potențiale activități de standardizare.

„Multe din scenariile închipuite de clienți pentru era 5G vor necesita o calitate a serviciilor excelentă la nivel global. Din punctul nostru de vedere, virtualizarea rețelei de roaming va fi un element cheie pentru a susține operațiunile internaționale ale clienților și, de aceea, suntem încântați să participăm la acest proiect tripartit”, a declarat Bruno Jacobfeuerborn, CTO Deutsche Telekom.

În octombrie 2015, Ericsson și SK Telecom au finalizat cu succes o demonstrație a tehnologiei de virtualizare a rețelei de tip network slicing. Câteva luni mai târziu, în timpul Mobile World Congress 2016 de la Barcelona, SK Telecom și Deutsche Telekom au semnat un parteneriat strategic .

„Datorită 5G, o serie de servicii inovatoare vor putea fi folosite la nivel mondial. Ericsson își dorește să lucreze alături de jucători din industrii și ecosisteme diferite pentru a transforma în realitate această posibilitate și pentru a se asigura că oameni, companii și societatea ca întreg vor putea să se bucure de toate beneficiile extraordinare ale 5G cât mai curând posibil”, a spus Ulf Ewaldsson, CTO Ericsson.

 

 

Citiți și despre: