Emisiune obligatiuni iHUNT

A început competiţia Invest Quest

13.04.2017

Bursa de Valori București (BVB) împreună cu Rotary International District 2241 România și Moldova au dat startul competiției de tranzacționare virtuală, Invest Quest. Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu dezvoltat de cele două instituții pentru dezvoltarea educației în domenii precum economia, investițiile financiare și antreprenoriatul prin programe destinate, în special, tinerilor.

Competiția de tranzacționare virtuală demonstrativă Invest Quest se va derula între 5 aprilie și 31 mai (8 săptămâni), iar participanții vor putea să se înregistreze și să deschidă conturi demo oricând în această perioadă direct pe www.iq.arenaxt.ro. După înregistrare, fiecare participant va primi un cont cu 20.000 de lei virtuali care vor putea fi folosiți pentru a cumpăra acțiuni la companiile listate la BVB și incluse în indicele BET-XT. Câștigător va fi concurentul care obține cel mai bun randament, iar premiul de 5.000 de lei va fi oferit de Clubul Rotary.

„Îmbunătățirea gradului de educație financiară din România rămâne unul dintre principalele obiective ale Bursei de Valori București. Prin toate acțiunile noastre dedicate investitorilor individuali, promovăm investițiile responsabile și piața de capital românească. Competiția de tranzacționare virtuală le oferă participanților care nu au mai testat piața de capital șansa să descopere ce înseamnă să investești și să tranzacționezi,” a declarat Lucian Anghel, președintele BVB.

Competiția de tranzacționare virtuală se adresează publicului larg care participă nu doar la activitatea de tranzacționare, ci și la cel puțin două dintre cele cinci seminarii care fac parte din proiectul Invest Quest. Primele trei module au avut deja loc și peste 150 de persoane au participat la ele. Celelalte două module vor avea loc săptămânile următoare.

Seminariile Invest Quest sunt gratuite și se adresează tuturor persoanelor, conform motto-ului Rotary „A servi mai presus de sine însuși” prin care rotarienii susțin și oferă societății inițiative culturale, sociale și medicale.

„Învățând și făcând este cea mai bună abordare. Modulele educaționale care sunt incluse în Invest Quest reprezintă o unealtă importantă atât pentru investitorii actuali, cât și pentru cei viitori, pentru că oferă informații valoroase pentru construirea unei strategii de investiții. Astfel, Bursa de Valori București nu sprijină doar educația financiară, ci contribuie și la dezvoltarea abilităților financiare și de investiții,” a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

 

 

Citiți și despre: