Academia de Studii Economice din București a inaugurat ieri Șantierul din Piața Romană nr. 7 pentru continuarea lucrărilor de Consolidare, Restaurare și Extindere la construcția existentă (Corp C1) S+P+1E+M, care va avea regim de înălțime S+P+1E+M, cu un corp nou (C2) în regim de înălțime 3S+P+7E. Proiectantul general este SC Graphic Studio SRL, București (șef proiect — lector doctor REMUS ARTENIE HÂRȘAN — arhitect), iar Antreprenorul General este SC Palex SRL, București. Valoarea contractului de construire este de 23 320 380 lei (fără TVA), iar termenul de realizare este de 24 de luni. Suprafața totală desfășurată va fi de 6500 m2, dintre care 4600 m2 constituie suprafața utilă.
Lucrările de consolidare și restaurare ale Clădirii C1, care este monument istoric, vor fi realizate de către experți atestați în restaurarea monumentelor istorice. Clădirea restaurată va avea acces public din Piața Romană și va fi un spațiu destinat culturii, care va găzdui Muzeul ASE, Galeria de Artă Cecilia Cuțescu-Stork (deschisă din anul 2007 la etajele 1 și 2 ale Clădirii Ion N. Angelescu) și spații pentru activități cultural-artistice. Având în vedere valoarea și destinația acesteia, ASE intenționează să includă clădirea în circuitul obiectivelor culturale ale Capitalei.
Construcția cea nouă are ca destinație spații de birouri și laboratoare de cercetare, inovare și dezvoltare, Academia de Studii Economice din București fiind deficitară din acest punct de vedere. Construcția va avea în subsol un garaj pe trei niveluri cu 50 de locuri de parcare pentru cadrele didactice ale universității. Întrucât ASE are acum peste 22 mii de studenți și peste 830 de cadre didactice, crearea acestor spații suplimentare va permite desfășurarea activităților didactice în condiții optime.