Stiri: Stiri

A început sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul RONDINE

21.03.2014

Administrația Fondului pentru Mediu a anunţat lansarea sesiunii de depunere a dosarelor de finanțare pentru Programul “RO06 Energie regenerabilă”- RONDINE. Astfel, în perioada 20 martie – 20 mai 2014, solicitanții eligibili ai programului pot depune dosarele de finanțare la sediul AFM.

„Pentru componenta hidroelectrică, solicitanţii eligibili sunt operatorii economici privați  sau de stat, iar pentru componenta geotermală solicitanții eligibili sunt operatorii economici privați sau de stat și unităţile administrativ-teritoriale”, a anunţat Administrația Fondului pentru Mediu, într-un comunicat de presă.

Pentru această sesiune de finanţare bugetul alocat este de 37,5 milioane lei, iar în cazul în care Statele Donatoare vor aloca resurse suplimentare, suma maximă disponibilă poate crește.

Pentru operatorii economici se acordă finanțare în cuantum de maxim 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului, iar pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov, se acordă maximum 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului, în timp ce pentru unitățile administrativ-teritoriale de pe întreg teritoriul României, se acordă până la 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Administraţia Fondului pentru Mediu a fost desemnată Operator de Program în data de 18 octombrie 2012, în domeniul promovării energiei regenerabile, în cadrul Granturilor SEE.