Stiri: Social

A reînceput programul „Schimbăm vieți”

07.05.2018

Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life a anunţat că vor relua activitățile educaționale la clasă în al patrulea an de program „Schimbăm vieți” (Life Changer) dedicat incluziunii financiare a tinerilor.

Programul a luat startul deja și include experiențe practice pentru elevii de gimnaziu și liceu. Concret, elevii vor avea acces la informații despre importanța administrării corecte a resurselor și despre cum pot să evalueze profesia și standardul de viață pe care și-l doresc.

“Ne bazăm deja pe un parteneriat de tradiție între Metropolitan Life și Asociația Junior Achievement, întrucât desfășurăm programul „Schimbăm vieți” pentru al patrulea an consecutiv în România. În această ediție, ne adresăm către 3.500 de elevi de gimnaziu și liceu, mai precis tineri din generația Z cu o abordare adecvată lor, prin activitățile și kit-ul educațional oferite gratuit în program. Continuăm să împărtășim din cunoștințele noastre financiare pentru ca tinerii să dobândească noțiuni și abilități financiare de bază și să își asigure un viitor independent”, declară Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

În activitățile de tipul learning by doing, elevii participanți vor fi încurajați să reflecteze și să găsească răspunsuri pentru: Ce mi-ar plăcea să fac în viitor? Care este legătura dintre nivelul studiilor și oportunitățile profesionale? Cum pot gestiona eficient un buget și situațiile de risc financiar?

Programul „Schimbăm vieți” (Life Changer) a fost lansat la nivel european în urmă cu patru de Junior Achievement cu suportul Fundației MetLife și al reprezentanților locali din 13 țări și se aliniază strategiei europene de reducere a discrepanțelor din spațiul comunitar privind gradul de educație financiară al populației.