Stiri: Energie

A XI-a ediţie a IEAS are loc în perioada 8-11 septembrie

27.05.2015

În perioada 8-11 septembrie, la Palatul Parlamentului, va avea loc a XI-a ediție e evenimentului de echipamente electrice și automatizări IEAS. Organizat de DK EXPO, evenimentul atrage anual peste 4000 de specialiști din industria de echipamente electrice și automatizări, industria energetică, industria electronică și electrotehnică, producția și distribuția de energie electrică, industria nucleară, industria construcțiilor, industria auto, industria feroviară, industria năvală, industria aeronautică, industria alimentară, industria petrolieră și metalurgică, industria chimică, industria maselor plastice, industria lemnului, telecomunicații, energie regenerabilă și alte industrii sau domenii tangențiale.
Având motto-ul „Un eveniment smart într-un oraș smart”, IEAS aduce în atenție un concept inovativ și de mare actualitate care pune accentul pe valorificarea resurselor firmelor din industrie și promovarea produselor și serviciilor smart pentru orașe, clădiri, autovehicule, transport şi industrie.

Organizarea acestui eveniment vine în condițiile în care 50% din populația lumii locuiește în mediul urban, iar 1,3 milioane de persoane se mută în fiecare săptămână la oraș.

Conform directivelor Uniunii Europene până în 2020 se impune reducerea emisiilor de CO2 cu 20%, o creștere a energiei din surse regenerabile până la 20% și reducerea cu 20% a consumului de energie pe fondul unei creșteri tot mai mari a cererii.

La nivel de orașe se consumă între 60% și 80% din consumul total de energie. Cifrele sunt similare și pentru producerea de emisii de CO2, cea mai mare parte a emisiilor de CO2 fiind rezultatul consumului de energie al populației.

Astfel, potențialul de piață în dezvoltarea Smart City la nivel global va fi de 1.500 de miliarde dolari în anul 2020.