Stiri: Companii

Abatorul Peris

Abatorul Periş, parteneriat cu CHEP România

24.09.2020

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 13 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Abatorul Periş. CHEP România a încheiat o colaborare cu Abatorul Periș, una dintre cele mai mari și moderne unități de procesare a cărnii de porc din sud-estul României. Acest acord implică închirierea de paleți reutilizabili și externalizarea către furnizor a activităților de distribuție pentru 30.000 de tone de carne de porc și produse procesate proaspete, anual.

CHEP va conecta logistic 46 de ferme de porci, furnizoare de materie primă, atât cu unitatea de abatorizare și procesare Abatorul Periș din Niculești, județul Dâmbovița, cât și cu lanțurile de comerț modern. La acestea se adaugă cele 25 de magazine de desfacere sub brandul Periș, din București și localitățile din împrejurimi.

Ce spune conducerea companiei Abatorul Periş?

“Abatorul Periș continuă strategia de creștere sustenabilă axată pe consumator, iar adoptarea modelului circular de distribuție CHEP a fost o decizie firească. Beneficiile sistemului CHEP asupra lanțului de distribuție ne permit să aducem în Abatorul Periş carne proaspătă și produse procesate din carne de porc mult mai rapid, într-un mod economic și prietenos cu natura. Astfel, ne respectăm promisiunea, aceea de a asigura aprovizionarea cu carne proaspătă de porc a tuturor consumatorilor noştri, din surse 100% românești,” a declarat Bogdan Grama, Directorul General al Abatorului Periș.

Prin eliminarea paleților albi de tip euro din lanțul de aprovizionare și trecerea la sistemul CHEP de închiriere prin reutilizare a paleților albaștri, Abatorul Periș estimează o scădere anuală de 100 metri cubi a consumului de materie primă lemnoasă și de peste 4.000 de kilograme pentru deșeurile generate.

Eficientizarea lanțului de distribuție

Eficientizarea lanțului de distribuție va duce la reducerea considerabilă a emisiilor de carbon, cu aproape 50.000 de kilograme. Acest lucru înseamnă că, anual, aproximativ 55.000 de kilometri vor fi eliminați din circuitul de transport de mărfuri.

“Evenimentele din ultimul an ne-au arătat cât de volatil poate fi forecast-ul clienților noștri și cât de mare poate fi impactul unor evenimente distruptive în lanțul logistic. Adaptabilitatea la schimbările din piață devine așadar principala condiție pentru un business sustenabil. Suntem mândri că putem susține unul dintre cei mai mari producători de carne în această nouă etapă de dezvoltare sustenabilă a companiei, de migrare de la economia liniară la economia circulară”, a declarat Gabriel Ivan, Country General Manager CHEP România.

Citeşte şi Şcolile sunt închise în perioada 25 – 29 septembrie 2020