Bucharest Business Agency

Abris Capital preia compania Global Technical Group

23.07.2019

Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a anunțat că a semnat acordul de preluare a unei participații majoritare în Global Technical Group. Este vorba de liderul pe piața din țara noastră în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficientizarea clădirilor și a infrastructurilor de securitate.

Abris Capital Partners. Extinderea în regiune

Abris se va asocia împreună cu cei doi fondatori, Fadi Rida și Mihai Stănescu, pentru dezvoltarea operațiunilor grupului și extinderea în regiune. Tranzacția este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței.

Abris Capital Partners. Despre Global Technical Group

Global Technical Group este cel mai de succes integrator de servicii de tehnologie și securitate din România. Paleta de soluții tehnologice pentru managementul clădirilor este completată de platforme patentate de software precum CAVI și Share Alert. În ultimii doi ani, grupul și-a dublat veniturile prin furnizarea unor soluții inovatoare către corporații din sectoarele imobiliar, bancar și retail, soluții ce le-au permis acestora trecerea de la sisteme tradiționale la sisteme tehnologice moderne.

În urma investiției, compania se va concentra pe:

  • dezvoltarea platformelor proprii de software
  • pe extinderea lor către noi sectoare
  • pe continuarea creșterii afacerii prin mobilizarea vastei expertize tehnice în design, instalare, mentenanță și operațiuni.

Abris Capital Partners. Ce spun reprezentanții companiei preluate?

“Global Technical Group se bucură de parteneriatul cu Abris ce ne permite dezvoltarea la nivel internațional, îndeosebi în Europa Centrală și de Est. De asemenea, prioritizează dezvoltări strategice precum furnizarea de soluții tehnologice complete și platforme patentate Internet of Things (IoT) pentru implementare fizică sau în cloud. Prin noul parteneriat, grupul are acces la cunoștințele și expertiza Abris”, a declarat Fadi Rida, acționar al Global Technical Group.

Abris Capital Partners. Evoluția companiei

Mihai Stănescu a completat că parteneriatul cu Abris certifică evoluția companiei din ultimii ani. De asemenea, acordul reprezintă un pas important pentru dezvoltarea companiei.

“Global Technical Group este o platformă excelentă ce stabilește standardul pentru soluții complete ale managementului de clădire. În parteneriat cu talentata echipă de management a companiei, vedem numeroase oportunități de a folosi expertiza comprehensivă pentru a extinde serviciile digitale oferite și pentru a furniza clienților cele mai avansate soluții IoT”, a spus Adrian Stănculescu, Director de Investiții în cadrul Abris Capital Partners și liderul biroului din România.

Global Technical Group reprezintă a opta investiție făcută de Abris în vederea dezvoltării proiectelor din Europa Centrală și de Est.

Citește și Specialiștii IT din România, cele mai mici salarii din regiune

 

 

 

Citiți și despre: