Stiri: Sanatate

Dental Ventures Capital

ABRIS preia Dentatechnica, cel mai mare distribuitor de echipamente stomatologice din Bulgaria

25.08.2021

ABRIS preia Dentatechnica. ​DLA Piper a asistat ABRIS, unul dintre cele mai importante fonduri de capital privat din Europa Centrală, la achiziționarea cu succes a companiei Dentatechnica, cel mai mare distribuitor de materiale și echipamente stomatologice din Bulgaria.

Dentatechnica activează pe piața din Bulgaria de 30 de ani

Dentatechnica activează pe piața din Bulgaria de 30 de ani, furnizând o selecție de produse de înaltă calitate pentru peste 3.000 de clinici și laboratoare dentare din toată țara. Implementarea tranzacției este condiționată de obținerea aprobărilor de la autoritățile de concurență.

Echipa care a asistat Abris i-a inclus pe Oana Duțu-Buzura, Bogdan Buta, Denisa Achim-Postea și Sandra Cahu-Ionescu, avocați ai practicii de Corporate M&A din cadrul biroului DLA Piper București, şi a fost coordonată de Marian Dinu, Country Managing Partner. Kambourov & Partners a acordat asistenţă cu privire la aspectele de drept bulgar ale tranzacției.

ABRIS preia Dentatechnica. Ce spune conducerea DLA Piper România?

Marian Dinu, Country Managing Partner DLA Piper România și coordonatorul practicii de Corporate M&A, a declarat despre această tranzacție: „Este încă un moment de satisfacție în parteneriatul nostru de lungă durată cu Abris, pe care i-am asistat anterior într-o serie de tranzacții. Suntem bucuroși că i-am putut asista la achiziția Dentatechnica, ce marchează intrarea Dentotal pe piața din Bulgaria și este, de asemenea, o premieră pentru Abris, în general. Aș dori să mulțumesc echipei Abris pentru oportunitatea de a lucra îndeaproape la această tranzacție. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc colegilor mei, precum și prietenilor noștri bulgari de la Kambourov & Partners pentru eforturile lor susţinute în vederea semnării cu succes a acestei tranzacţii.”

Oana Duțu-Buzura, Counsel în echipa de Corporate M&A din cadrul DLA Piper România, și-a exprimat entuziasmul pentru semnarea tranzacției: „Cu fiecare nouă tranzacţie în care asistăm Abris, dobândim un plus de experiență pentru portofoliul nostru de private equity. Lucrând atât de mult timp împreună, am reușit să eficientizăm fluxul de lucru cu echipa Abris până la punctul în care acționăm ca o singură entitate.”

Citeşte şi Premieră pentru România pe piaţa serviciilor stomatologice