Slide

Stiri: Companii

Targul Cadourilor de Craciun 2018 si Antique Market 2018

Acesta este cel mai bun moment pentru a-ți rezerva vacanța de Crăciun

04.11.2016

Cei care îşi rezervă acum vacanţa de Crăciun sau Revelion, pot face economii, în medie, de 28%. Astfel, motorul independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat 13,2 miliarde de prețuri pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute pentru Studiul său Anual de Zboruri, și poate, astfel, dezvălui care este cea mai bună perioadă pentru a rezerva biletele de avion.

„Decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni în aeroport, când românii pleacă de Crăciun și de Anul Nou. Ca și când în luna respectivă prețurile nu ar fi deja sunt suficient de ridicate, popularitatea în rândul cerințelor de zboruri în decembrie determină, de asemenea, creșterea prețurilor de zbor. Din fericire, românii încă mai pot găsi bilete de avion ieftine pentru că motorul de căutare momondo.ro dezvăluie cea mai bună perioadă pentru a rezerva biletele de avion pentru următorul sezon al vacanțelor”, arată specialiştii Momondo.

În urma analizei a peste 13,2 miliarde de prețuri pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute de pe site, momondo a constatat faptul că cele mai ieftine bilete de avion sunt rezervate cu 56 de zile înainte de data plecării, când consumatorii pot economisi, în medie, 28% din costuri. Acest lucru înseamnă că primele zile ale lunii noiembrie sunt cel mai bun moment pentru a rezerva bilete de avion pentru Crăciun și Anul Nou.

Potrivit lui Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt momondo România, ziua și ora plecării sunt factori care influențează, de asemenea, prețurile zborurilor.

„Pe lângă cea mai bună perioadă pentru a face o rezervare, în Studiul nostru Anual de Zboruri am descoperit că prețurile pot varia enorm și în funcție de ziua și ora plecării, cele mai scăzute fiind de obicei în zilele de marți și cele mai ridicate în zilele de sâmbătă. Diferența medie de cost pentru zbor este de 11% între aceste două zile ale săptămânii.”

Când se rezervă cele mai ieftine bilete de avion?

În ultimii doi ani, datele momondo au arătat că cele mai ieftine bilete au putut fi găsite cu 53 de zile în avans, dar în acest an datele au demonstrat că cele mai ieftine bilete se găsesc cu 56 de zile înainte de plecare. Pe de altă parte, călătorii pot găsi cele mai scumpe bilete în cazul în care aleg să rezerve zborul în ziua plecării.

„Știm din studiul nostru internațional despre călătorii că, de cele mai multe ori, prețul este cel mai important factor pentru oameni atunci când caută bilete de avion. Ca regulă de bază, sfătuim călătorii să-și rezerve biletele cu 56 de zile în avans, pentru a se asigura că prind cele mai ieftine tarife, pe baza rezultatelor din statisticile de călătorie din acest an”, spune Mircea Giurcă și subliniază faptul că începutul lunii noiembrie este, în medie, cel mai bun moment pentru a rezerva biletele de avion pentru Crăciun.

Cea mai populară destinaţie de Crăciun

Când vine vorba de sărbătorirea Crăciunului și a Anului Nou în străinătate, Bangkok este cea mai populară destinație în rândul românilor în acest an.

„Zborurile către Bangkok au, de fapt, cele mai ridicate prețuri atunci când călătorim în ultima săptămână din decembrie, din cauza interesului mare la nivel general. Călătorind spre Bangkok în ianuarie sau februarie, călătorii pot economisi până la 30% din costurile de zbor și, alegând primăvară ca sezon pentru a merge acolo, pot economisi până la 35% din costurile de zbor”, spune Mircea Giurcă.