Achizitii publice in constructii

Achiziţii publice în construcţii: Evenimentul organizat de Asociația Română de Dreptul Construcțiilor

24.09.2018

Conferinţa “Probleme curente și perspectivele achizițiilor publice din domeniul construcțiilor” va avea loc în perioada 25-28 octombrie 2018. Evenimentul este organizat de Asociația Europeană de Dreptul Construcțiilor, în Bucureşti.

Încă din anul 2015, Asociația Română de Dreptul Construcțiilor este membru al asociației europene. Din 2017, Asociaţia a preluat conducerea acesteia. Încă de atunci, România și-a asumat organizarea conferinței anuale.

Achiziţii publice în construcţii. Subiectele dezbătute

Tematica principală a conferinței este ”European Society of Construction Law”. Subiectele dezbătute se vor axa pe problemele curente și perspectivele achizițiilor publice din domeniul construcțiilor, atât la nivel național, cât și european.

În plus, în cadrul dezbaterilor vor discutate și alte teme. Este vorba de subiecte de larg interes pentru piața construcțiilor. Printre ele se numără: impactul noilor modificări legislative, noile tendințe în domeniu, fie că vorbim de particularități ale contractelor în aria construcțiilor, arbitraj și metode alternative de rezolvare a disputelor sau aspecte prinvind legislația specială în construcții.

Achiziţii publice în construcţii. Invitaţii evenimentului

Evenimentul se va bucura și de prezența unor speakeri internaționali. Acestora li se adaugă şi o serie de apreciați specialiști de dreptul construcțiilor din România.

Vorbitorii invitați să participe vor dezbate provocările practice întâlnite și soluțiile pe care le-au identificat în domeniul achizițiilor publice. Ei se vor axa şi pe modalitățile de soluționare a litigiilor în proiecte publice de construcții, modele de contracte sau alte probleme legate de acest domeniu.

Achiziţii publice în construcţii. Structura conferinţei

25 octombrie 2018: „ACADEMIC FORUM & SESIUNILE DE LUCRU”

În prima zi a conferinţei va fi creată o platformă de discuții cu privire la mai multe probleme din domeniul dreptului construcțiilor.

Sesiunea va fi structurată în două module. Unul va fi academic, în care se vor prezenta lucrările științifice înscrise de autori și aprobate de consiliul științific. După aceea, va urma o dezbatere asupra viitorului studiilor de specialitate în dreptul construcțiilor. Se va pune accent atât asupra celor existente la nivel european, dar și asupra posibilității dezvoltării de astfel de programe în ţara noastră.

Cea de-a doua parte a conferinţei va fi rezervată specialiștilor în domeniu. Avocați, arhitecți sau ingineri consultanți vor dezbate problemele actuale din acest domeniu.

26 octombrie 2018: „SESIUNEA PLENARY”

În cea de-a doua zi a evenimentului vor fi prezentate 11 rapoarte de țară privind situația actuală a legislației achizițiilor publice.

Fiecare țară raportoare va trimite la București un specialist în achiziții publice, cadru didactic sau specialist recunoscut. Acesta va avea la dispoziție 25 de minute să prezinte stadiul actual în acest domeniu și provocările viitoare.

Printre țările rapoartoare se numără: Germania, Marea Britanie, Franța, Spania, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Olanda, Elveția și, desigur, România.

27 octombrie 2018 : „ADUNAREA GENERALĂ A PREȘEDINȚILOR”

În cadrul Adunării Generale a Preşedinţilor asociațiilor membre a ESCL se va semna Actul constitutiv actualizat al Asociației Europene de Dreptul Construcțiilor. Acesta este actul care încheie o perioadă de trei ani de negocieri între statele membre.

Înscrierea participanților la conferinţă se face pe site-ul Asociației Române de Dreptul Construcțiilor, la http://rscl.ro/escl-2018-ro/.

Citeşte şi Previziuni pentru piaţa imobiliară, făcute la 10 ani după falimentul Lehman Brothers

 

 

 

Citiți și despre: