Stiri: Finante

Acord de finanţare de 10 milioane de euro, între Garanti Leasing şi BSTDB

15.09.2017

Garanti Leasing a anunţat încheierea unui un acord de finanţare în valoare de 10 milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Facilitatea va fi folosită pentru a sprijini activitățile Garanti Leasing și va oferi contracte de leasing financiar întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), în special pentru echipamente, utilaje și vehicule comerciale.

“Companiile mici și mijlocii reprezintă un segment important în economia românească și suntem un puternic susținător al creșterii acestora. Prin urmare, suntem bucuroși să extindem parteneriatul cu Black Sea Trade and Development Bank. Acest nou acord întărește angajamentul nostru pe termen lung de a încuraja IMM-urile din piața locală. În lunile următoare, vom continua să ne concentrăm pe creștere sănătoasă și pe diversificarea portofoliului nostru de active finanțate”, a declarat Okan Yurtsever, General Manager, Garanti Leasing.

Acesta este al doilea acord încheiat între Garanti Leasing și BSTDB, care vizează încurajarea și dezvoltarea IMM-urilor locale. Anterior, cele două instituții au mai semnat un acord, pentru cinci ani, în 2014, în valoare de 7,5 milioane de euro.

“Diversificarea accesului la finanțare pentru firmele românești, utilizând instrumente noi și alternative, se numără printre prioritățile BSTDB. Ne angajăm astfel să sprijinim IMM-urile din România și suntem bucuroși să continuăm parteneriatul cu Garanti Leasing, ce reiterează susținerea noastră permanentă a IMM-urilor în regiunile pe care le deservim”, a declarat Ihsan Ugur Delikanli, Președinte BSTDB.

În prima jumătate din 2017, Garanti Leasing a acordat finanțări noi în valoare de 38 milioane de euro, continuând evoluția de anul trecut. Distribuția activelor finanțate, în primele șase luni ale anului, a fost: vehicule (51%), echipamente (20%) și imobiliare (29%).