Stiri: Finante

Acord de participare la reţeaua de ATM-uri, semnat de ProCredit Bank şi Euronet 

10.07.2014

ProCredit Bank şi Euronet au semnat un acord de participare la reţeaua de ATM-uri Euronet Services SRL. În urma parteneriatului, clienţii ProCredit Bank au, începând cu date de 30 iunie 2014, acces la peste 400 de bancomate Euronet, aflate în 29 de judeţe ale ţării.

“Prin intermediul acestui acord, clienţii persoane fizice şi persoane juridice aiProCredit Bank îşi vor putea utiliza cardurile la ATM-urile Euronet în aceleaşi condiţii ca la bancomatele băncii, fără alte costuri suplimentare, beneficiind astfel de un acces rapid la banii din cont”, au anunţat cele două companii, într-uun comunicat de presă.

În aceleaşi timp, Euronet va cumpăra de la ProCredit Bank 26 de ATM-uri instalate în afara sucursalelor băncii, care vor fi integrate în reţeaua Euronet.

 “Datorită parteneriatului nostru cu Euronet – o companie multinaţională care deţine reţele de ATM-uri în 13 ţări europene şi o vastă experienţă în operarea şi administrarea de ATM-uri – ProCredit Bank va continua să le furnizeze clienţilor săi soluţii accesibile şi inovatoare. Semnarea acestui acord le va facilita clienţilor ProCredit Bankaccesul la o reţea extinsă de bancomate, în condiţii similare cu cele de la ATM-urile băncii noastre”, a afirmat Heribert Kailbach, Director General Adjunct al ProCredit Bank România.

Euronet este prezentă în România de peste 10 ani şi operează singura reţea de ATM-uri independente şi partajate din ţară.

ProCredit Bank deţine o reţea de 28 de sucursale şi deserveşte o gamă largă de clienţi persoane fizice şi juridice, cu accent pe întreprinderile mici şi mijlocii.

„Oferta Euronet de participare la reţea optimizează furnizarea de servicii ATM pentru majoritatea băncilor din România. Prin crearea unui model reciproc avantajos, bazat pe economii de costuri pentru bănci şi acces extins la o reţea vastă de bancomate pentru clienţi, Euronet construieşte un model eficient de reţele de ATM-uri partajate, care s-a dovedit eficient în numeroase alte ţări. Parteneriatul cu ProCredit Bank întăreşte strategia de dezvoltare a Euronet pentru a le oferi clienţilor săi modele de servicii de cel mai înalt nivel”, a declarat Dimitris Verikios, Managing Director, Euronet România.