Stiri: Agricultura

Cererea Unica de Plata 2022

Acord între Veneto Banca şi APIA. Ce beneficii vor avea fermierii?

11.01.2016

Veneto Banca va acorda credite crescătorilor de animale, în baza unor convenţii semnate cu Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Acordul are în vedere atât fermierii care primesc ajutoare naṭionale în sectorul zootehnic pentru speciile bovine şi ovine/caprine, cât şi beneficiarii Măsurii 215 – Plăṭi privind bunăstarea animalelor – Păsări (anul II de angajament sesiunea II şi anul IV de angajament sesiunea I).

În acelaşi timp, Veneto Banca va acorda finanṭări beneficiarilor măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenuri agricole: Măsura 214 „Plăţi pentru agro-mediu”, cuprinsă în Axa II din PNDR 2007-2013, Măsura 10 „Agro-mediu şi climă”, Măsura 11 „Agricultură ecologică” şi Măsura 13 „Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice”, cele din urmă fiind cuprinse în Axa II din PNDR 2014-2020.

Beneficiarii de subvenţii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, pot obţine, prin urmare, scontarea subvenţiilor din cadrul diverselor măsuri, valoarea finanţărilor putând să ajungă până la 90% din valoarea subvenţiilor.

„Agricultura continuă să fie unul dintre sectoarele cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din România, care încă necesită investiţii majore pentru compactarea suprafeţelor agricole şi modernizarea parcului de utilaje şi, totodată, un nivel de lichidităţi adecvat pentru susţinerea activităţii curente. Veneto Banca România vine în sprijinul operatorilor din sector cu o ofertă completă de soluţii de finanţare şi, prin colaborarea cu APIA, le oferă beneficiarilor de subvenţii, condiţii avantajoase pentru finanţarea capitalului de lucru”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca România.