Acord pentru proiectarea avionului viitorului între KLM și Delft University of Technology

28.06.2019

Președintele și CEO KLM, Pieter Elbers, și decanul Facultății de Inginerie Aerospațială de la Delft University of Technology, profesorul Henri Werij, au semnat un nou acord de cooperare la reuniunea anuală generală a IATA de la Seul pentru a face aviația sustenabilă. Astfel, compania se angajează să contribuie la dezvoltarea TU Delft cu ajutorul unui concept de zbor inovator: „Flying-V”. Mai exact, acesta înseamnă o abordare specială a designului aeronavelor, pentru susținerea unui zbor sustenabil pe distanțe lungi în viitor.

Avionul a fost inițial conceput ca un potențial proiect de aero

Designul și forma aeronavei e una în formă de V și va integra cabina pasagerilor, cala de bagaje și rezervoarele de combustibil în aripi. Forma va fi una aerodinamica, greutatea redusă, dci se reduc cu 20% combustibilul folosit, comparativ cu Airbus A350, care este considerată cea mai avansată aeronavă din prezent.

„Suntem foarte încântați să putem coopera cu partenerul nostru de încredere KLM în misiunea noastră de a face aviația sustenabilă. Proiectele de aeronave foarte eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi Flying-V, sunt importante în acest sens, la fel ca noile forme de propulsie care urmează să fie folosite. Scopul nostru final este un zbor fără emisii. Colaborarea noastră cu KLM oferă o oportunitate extraordinară de a aduce schimbări reale.” Henri Werij, decanul Facultății de Inginerie Aerospațială de la TU Delft.

Parteneriatul este unul care va avea în cel mai scurt timp și un rezultat palpabil: un model funcțional și o secțiune a interiorului aeronavei vor fi prezentate oficial la KLM Experience Days în aeroportul Amsterdam Schiphol, în luna octombrie a acestui an, cu ocazia aniversării a 100 de ani a companiei KLM.

„În ultimii ani, KLM s-a dezvoltat ca un pionier în sustenabilitate în cadrul industriei aeronautice. Dezvoltarea aviației a oferit lumii multe lucruri, oferindu-ne posibilitatea de a conecta oamenii. Acest privilegiu este asociat cu o mare responsabilitate pentru planeta noastră. KLM ia acest lucru în serios și, prin urmare, investește în sustenabilitate de mai mulți ani, permițându-i să dezvolte un spectru larg de inițiative de sustenabilitate. Suntem mândri de relația noastră de cooperare progresivă cu TU Delft, care se asociază cu strategia companiei KLM și servește drept un momen important pentru noi pe drumul de evoluție a aviației sustenabile. ” Pieter Elbers, Președinte și CEO KLM .

 

Citiți și despre:

O părere la “Acord pentru proiectarea avionului viitorului între KLM și Delft University of Technology

  1. Pingback: Bacalaureat 2019. Astazi incep probele scrise! | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.