Stiri: Finante

Acord România-Moldova: 20 milioane euro, pentru infrastructura educațională

24.02.2014

Pentru acest an, România acordă 20 de milioane de euro pentru infrastructura educațională din Republica Moldova, fondurile făcând parte din Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordat de țara noastră Moldovei.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a avut vineri la Chișinău, o întrevedere cu Marcel Răducanu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Republica Moldova, cei doi discutând despre implemntarea Acordului dintre cele două țări privind Programul de asistenţă tehnică şi financiară, în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro al României către Republica Moldova.

Autoritățile naționale de coordonare a programului sunt Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România (MDRAP) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Republica Moldova (MDRC).

Astfel, pentru 2014, România a alocat, în cadrul Acordului, 20 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură educațională din Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii de vineri, Liviu Dragnea a dat asigurări că MDRAP și Guvernul României vor oferi tot sprijinul și expertiza necesară pentru pregătirea și implementarea proiectelor care beneficiează de acest fonduri.

Marcel Răducanu a mulțumit României pentru măsurile pe care le ia pentru sprijinirea Republicii Moldova în drumul către Uniunea Europeană.