Stiri: Finante

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank

09.10.2015

Fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania (BT) a fost aprobată ieri de către acţionarii BT, în cadrul Adunării Generale. Integrarea Volksbank a demarat în aprilie și se va încheia la finele anului curent.

Toate etapele de până acum s-au încadrat în termenele stabilite, programul fiind organizat pe 25 de proiecte în domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajații ambelor bănci.

În plus, până la ora actuală, peste 83% (14.700 persoane) dintre clienţii eligibili al Volksbank cu credite în franci elvețieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienți BT. Totodată, 15.000 de clienți persoane fizice au beneficiat de soluția de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente, valoarea totală a diminuării datoriilor acestora fiind de aproape 290 de milioane lei.

„Odată cu primirea aprobării acționarilor pentru fuziunea Volksbank România cu Banca Transilvania, proiectul trece în etapa finală, care va dura până la finalul anului. Acțiunile din cadrul acesteia au ca principal obiectiv oferirea unei experiențe pozitive clienților VBRO, odată cu transferarea la BT”, au afirmat reprezentanţii Băncii Transilvania.

Banca Transilvania are, în România, peste 6.000 de angajați, 550 de sedii și 1,92 de milioane de clienți activi.