Stiri: Finante

Obligațiuni Ascendia

Acțiunile BVB intră în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente

05.09.2022

Acțiunile BVB, companie listată în 2010 pe propria piață reglementată la vedere, în categoria Premium, vor fi incluse, din 19 septembrie în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente. Acțiunile BVB vor intra în componența FTSE Global Micro Cap, includerea fiind anunțată de furnizorul global de indici în urma revizuirii trimestriale.

O reconfirmare internațională

„Includerea acțiunilor Bursei de Valori București în indicii FTSE Global Micro Cap confirmă acțiunile noastre continue și susținute din ultimii ani pentru creșterea lichidității. Totodată, primim o reconfirmare internațională în ceea ce privește potențialul pieței de capital din România. Bursa de Valori București se alătură celorlalte 12 companii deja incluse în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell și crește astfel reprezentativitatea României în acești indici și, mai ales, diversifică domeniile de activitate ale companiilor listate cu care suntem prezenți în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Bursa de Valori București va fi a șaptea companie românească prezentă în indicii FTSE Global Micro Cap, alături de Aquila, Bittnet Systems, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group și Transport Trade Services. În total, România va avea din 19 septembrie 13 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente, șapte în indicii FTSE Global Micro Cap și șase în indicii FTSE Global All Cap.

Atingerea de noi performanțe

”Includerea acțiunilor companiei noastre în indicii FTSE Russell reprezintă o dovadă a efortului susținut pentru atingerea de noi performanțe la Bursa de Valori București. Suntem a treisprezecea companie românească inclusă în indicii FTSE Russell, iar acest lucru ne reconfirmă faptul că am devenit o piață atractivă pentru investitorii instituționali globali. Proiectele noastre care să susțină îmbunătățirea lichidității pieței continuă, astfel amintim de proiectul Contrapărții Centrale, programul destinat Market Maker-ului Emitentului, creșterea continuă a numărului de companii acoperite prin rapoarte de analiză în cadrul proiectului BVB Research Hub, promovarea acestor companii în rândul investitorilor, implementarea standardelor ESG și suntem convinși că rezultatele se vor vedea și de acum înainte”, a declarat Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori București.

Acțiunile BVB. Singurul operator de piețe de valori mobiliare din România

Bursa de Valori București este singurul operator de piețe de valori mobiliare din România.

Compania este listată pe propria piață din anul 2010.

Acțiunile BVB sunt incluse în BET, indicele principal al Bursei de Valori București, BET-TR, indicele care include și dividendele acordate de companiile din:

  • BET
  • BET-XT
  • BET-BK
  • BETPlus
  • BET-XT-TR
  • BET-TRN
  • BET-XT-TRN

Citeşte şi Ce instrumente financiare putem tranzacţiona la BVB?