Stiri: Energie

Evoluție BVB ianuarie - august 2023.

Hidroelectrica intră astăzi la tranzacționare la BVB

12.07.2023

Acțiunile Hidroelectrica intră astăzi, 12 iulie 2023, la tranzacționare pe Bursa de Valori București – BVB. Prețul de ofertă a fost stabilit la 104 lei pe acțiune oferită, ceea ce implică o capitalizare de piață de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde EUR).

Simbolul bursier H2O

Conform BVB, începerea tranzacționării pe Bursa de Valori București va avea loc sub simbolul „H2O”.

Bursa de Valori București (BVB) informează că, în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei Indicilor de săptămâna trecută a fost aprobată procedura de includere a acțiunilor Hidroelectrica în componența indicilor bursieri ai BVB, începând cu prima zi de tranzacționare a acțiunilor companiei la bursă, în conformitate cu deciziile Comisiei Indicilor BVB din data de 12 mai 2023.

Acțiunile Hidroelectrica. Cel mai mare IPO din istoria BVB

Listarea la bursă a acțiunilor companiei Hidroelectrica – lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, are loc în urma celui mai mare IPO din istoria Bursei de Valori București (9,28 miliarde lei). Listarea companiei creează oportunitatea de a promova piața de capital la o scară largă în rândul investitorilor instituționali și individuali din România și, totodată, de a primi statutul de Piață Emergentă și de către MSCI, important furnizor global de indici, crescând astfel vizibilitatea României în rândul investitorilor internaționali. În anul 2020, România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell.

Citește și Când începe tranzacționare Hidroelectrica la BVB?