Stiri: Finante

Scheme de finantare 2020

Activele CEC Bank, în creştere

27.08.2020

Active CEC Bank. Instituţia de creditare a anunţat că la jumătatea anului 2020, activele deţinute ajungeau la 36,1 miliarde lei. Acestea sunt în creştere cu 10% faţă de sfârşitul anului. Sursele atrase de la clientela nebancară au depăşit 30 de miliarde de lei la sfârşitul lunii iunie, din care peste 22 de miliarde de lei sunt sume atrase de la persoanele fizice. Aproximativ 78% din sursele atrase de bancă de la clienţi sunt în moneda naţională.

Active CEC Bank. Managementul activelor şi pasivelor, asigurat de Ionuţ Lianu

Ionuţ Lianu (40 de ani), în calitate de ofiţer şef, va asigura managementul activelor şi pasivelor CEC Bank.

Acesta va coordona activităţile de management al lichidităţii, precum şi o parte din activităţile de trezorerie în cadrul CEC Bank. Are aproape 20 de ani de experienţă, inclusiv în funcţii de conducere, în instituţii de top din sistemul financiar-bancar din România, cum ar fi NN Pensii, UniCredit Bank şi Raiffeisen Bank. Din anul 2011, Ionuţ Lianu este membru CFA (Chartered Financial Analyst), unul dintre cele mai prestigioase programe de certificare a specialiştilor în domeniul investiţiilor.

Ce spune conducerea băncii?

„Activităţile de management al lichidităţilor şi management al activelor şi pasivelor sunt inima unei bănci. Aceste activităţi sunt esenţiale pentru a utiliza în mod eficient şi profitabil resursele care ne-au fost încredinţate de clienţi. Mă bucur când oameni recunoscuţi în piaţă aleg să se alăture echipei CEC Bank”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte, director general CEC Bank.

Active CEC Bank. Aprobarea BNR

Ionuţ Lianu a primit aprobările BNR pentru preluarea poziţiei de Ofiţer Şef Management Active şi Pasive în luna august a acestui an.

Unicul acţionar al băncii este statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice. În luna noiembrie a anului 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul CEC Bank a fost majorat cu 940 milioane lei.

Citeşte şi Trotinetele electrice Lime ajung şi în Cluj-Napoca. Cum se pot închiria?