Stiri: Energie

Active OMV Petrom

OMV Petrom vinde activele din Kazahstan

29.12.2020

Active OMV Petrom. Cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est a anunţat că a semnat tranzacția pentru vânzarea a 100% din participația sa în Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către MAGNETIC OIL LIMITED.

KOM și TOC dețin licențele de producție pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat și Turkmenoi. Producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe / zi în 2019, reprezentând ~ 4% din producția grupului.

Active OMV Petrom. Finalizarea tranzacţiei

Finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea unor condiții suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan. Vânzarea se va încheia în prima jumătate a anului 2021.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în anul 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilități de extindere în ultimii ani, compania a decis să orienteze activitățile internaționale de Upstream în zona Mării Negre.

Active OMV Petrom. Zăcăminte

Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 km². Acestea includ:

  • 75 de sonde
  • instalații de producție
  • 200 km de conducte

Strategia de dezvoltare

Christopher Veit, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream: „Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre și să continuăm să construim o poziție puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creștere. Am făcut deja pași importanți pentru extinderea prezenței noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârșitul anului trecut și câștigând o licitație internațională în Georgia anul acesta.”

Citeşte şi Programul Tezaur 2021: Românii pot cumpăra titluri de stat începând cu 4 ianuarie