Stiri: Economie

Activitatea de trading va crește în 2014

24.01.2014

Activitatea de trading va crește în acest an, însă traderii vor fi mai atenți și precauți, alegând acele investiții cu riscuri mici. Potrivit companiei londoneze ETX Capital, traderii vor acorda un timp mai mare pentru această activitate, iar sumele tranzacționate, de asemenea, vor crește.

“Clienții români încep să fie tot mai conștienți de importanța unui trading responsabil, de aceea deja se observă că alocă tot mai mult timp acestei activități și răspund foarte bine campaniilor bazate pe conturi demo sau pe bonusuri care pot fi câștigate în funcție de sumele tranzacționate“a declarat Andrew Edwards, Chief Executive Officer ETX Capital.

Aceste schimbări apar ca urmare a modificărilor prin care piața de trading a trecut în ultimii ani, marcați de criza economică și financiară.

Există însă o tendință pozitivă în această piață: numărul persoanelor noi care aleg tradingul este în creștere. În plus, și numărul traderilor care au tranzacționarea pe piețele financiare drept principal domeniu de activitate avansează.

Estimările arată în România că există aproximativ 100.000 de traderi. Dintre aceștia doar 10% sunt activi.

În acest context, ETX Capital, plecând de la nevoile existente pe piața din România, lansează începând cu luna viitoare o serie de seminarii de specialiate. Acestea vor fi susținute de specialiști de renume internațional și care lucrează la compania londoneză.