Stiri: Constructii

TeraPlast prea compania Somplast

Activitatea Politub, transferată către TeraPlast

10.01.2018

TeraPlast SA a preluat, la finele anului trecut, activitatea Politub, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața țevilor de apă și gaz din ţara noastră. Prețul acestei tranzacţii a fost de 21,8 milioane de lei. Bugetul preluării este cuprins în planul de investiții TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei.

Transferul companiei a avut loc după ce TeraPlast a finalizat procesul de achiziție integrală a pachetului de acțiuni Politub, deținut de compania franceză New Socotub. Astfel, din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast deține controlul unic asupra Politub. Costul tranzacției pentru 50% din acțiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

„Transferul Politub în TeraPlast vine să consolideze capacitatea noastră de a răspunde mai eficient nevoilor clienților, cu o ofertă integrată de țevi din mase plastice. Am încheiat astfel anul 2017 cu o nouă realizare și ne bucurăm să beneficiem de un parteneriat solid cu reprezentanții Politub. De altfel, anul trecut a fost marcat de o serie de realizări importante pentru grup. De-a lungul lui 2017, TeraPlast a desfășurat un program ambițios de investiții, atât prin achiziția și dezvoltarea de noi businessuri, din țară și în străinătate, cât și prin creșterea capacităților de producție existente și diversificarea tehnologiilor”, a afirmat Mirela Pop, Director General TeraPlast.

Începând cu ultima zi a anului trecut, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcțiilor, echipamentelor și a celorlalte active Politub (exceptând terenurile, TeraPlast având un drept de superficie pe terenul necesar desfășurării activității) la valoarea de piață de la acea dată.

În plus, începând cu 2018, TeraPlast preia toți angajații Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. Aceștia vor beneficia de un cadru solid de evoluție profesională, cu oportunități excelente de dezvoltare și cele mai bune condiții de muncă. Relațiile comerciale ale Politub sunt de asemenea preluate de TeraPlast.

“În urma acestei preluări, Politub devine divizia de țevi polietilenă a TeraPlast. Compania își propune să dezvolte activitatea noii divizii, valorificând oportunitățile din piață și infrastructura de vânzări pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentanții companiei își propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de țevi polietilenă”, a mai anunţat compania.