Stiri: Sanatate

Lista medicamentelor esentiale

A&D Pharma primeşte un credit de 177 milioane de euro

16.06.2017

BRD-Groupe Société Générale şi UniCredit Bank acordă A&D Pharma un credit sindicalizat în valoare totală de peste 177 milioane de euro. Finanţarea, acordată pentru o perioadă de cinci ani, este de tip „club loan”, fiecare dintre instituţii participând cu o sumă egală (de circa 88,6 milioane de euro).

Tranzacţia a fost discutată în comun de cele două bănci – BRD şi UniCredit Bank fiind aranjori principali mandataţi -, BRD asumând rolul de coordonator al documentaţiei de credit, iar UniCredit Bank rolurile de agent de facilitate şi agent de garanţii.

Prin noul împrumut, A&D Pharma îşi refinanţează o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2015 şi accesează o nouă facilitate de credit în valoare de 57 milioane de euro, beneficiind de contextul favorabil al pieţei financiare, pe fondul apetitului ridicat actual al băncilor pentru creditarea companiilor viabile, cu o bună performanţă financiară şi perspective de dezvoltare în continuare.

Cele două bănci au beneficiat de consultanţa juridică a casei de avocatură CMS România, în timp ce Grupul A&D Pharma a fost asistat de RTPR Allen & Overy.

În plus, această tranzacţie reprezintă o reconfirmare a angajamentului celor două bănci faţă de grupul A&D Pharma pentru următorii ani, şi încrederea lor în rolul şi poziţia companiei în sectorul farmaceutic.