Stiri: Agricultura

Obligatiuni Agricover

ADAMA preia 10% din AGRICOVER

27.10.2019

ADAMA a anunțat că a preluat un pachet minoritar de acțiuni de la AGRICOVER, principalul distribuitor de input-uri agricole. Mai exact, este vorba de cumpărarea a 10% din capitalul social. Agricover S.A., subsidiară a Agricover Holding S.A., este principalul jucător din agribusiness-ul românesc. ADAMA Ltd. este unul dintre liderii globali în soluții integrate pentru protecția plantelor.

Despre compania AGRICOVER

Înființată în 2000, AGRICOVER este specializată în distribuția de input-uri pentru agricultură. Compania urmează o linie strategică de dezvoltare a business-ului centrată pe optimizarea portofoliului de produse, creșterea cotei de piață și eficientizarea operațiunilor. Compania va continua să-și extindă relația de business cu toți partenerii săi, pentru a putea oferi fermierilor cele mai eficiente soluții pentru o agricultură performantă, reducând costurile de producție la hectar și adoptând cele mai bune practici de protecție a mediului.

Având o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei la finalul lui 2018, AGRICOVER se dezvoltă sustenabil. Compania raportează și o creștere cu 25% a numărului de clienți fermieri.

Ce spune conducerea AGRICOVER?

“Continuăm strategia noastră și accesăm know-how specializat pentru fiecare linie de business prin dezvoltarea de parteneriate strategice, de data aceasta în zona distribuției de input-uri agricole, ADAMA fiind unul dintre liderii globali recunoscuți în producția de produse pentru protecția culturilor agricole. Fermierii, partenerii noștri, vor avea acces la un portofoliu complex de produse, consultanță specializată și cele mai moderne tehnologii de protecția plantelor,” a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

În urma tranzacției, structura acționariatului AGRICOVER este următoarea:

  • Agricover Holding S.A. (86.75%)
  • ADAMA (10.00%)
  • acționari minoritari (3.25%)

O bază sustenabilă de dezvoltare

“Suntem onorați să avem alături de noi, de peste 19 ani, cei mai mari producători globali de input-uri agricole, capabili să ofere fermierilor cele mai moderne și inovative soluții. Vom continua să ne aliniem celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă și de transparență comercială, pentru a asigura o bază sustenabilă de dezvoltare pentru noi și pentru toți partenerii noștri,” a adăugat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Directorul general al ADAMA România și Polonia, numit în Consiliul de administrație

Dimitrios Drisis, directorul general al ADAMA România și Polonia a fost numit membru al Consiliului de administrație al AGRICOVER.

Dimitrios Drisis a spus, “Suntem încântați să întărim legătura cu una dintre cele mai importante companii din agribusiness-ul din România. Vom lucra împreună cu AGRICOVER pentru a face schimb de cunoștințe și bune practici, cu scopul de a sprijini și moderniza agricultura românească cu produse și servicii noi. Parteneriatul nostru ne va permite să ne sporim și mai mult apropierea de fermieri, în timp ce vom continua să lucrăm și să oferim sprijin complet partenerilor noștri fideli și tradiționali de pe piață, care vor continua să comercializeze produsele noastre în țară.”

Citește și Romexpo INDAGRA 2019: Înscrierile continuă!