Stiri: Constructii

AdePlast a investit 22 milioane de euro într-o nouă platformă industrială

15.06.2018

AdePlast, producătorul de materiale de construcţii autohton, a anunţat că va deschide o nouă platformă industrială la Isalniţa, pe o suprafață de 20 de hectare, în apropiere de oraşul Craiova. Compania va porni fabrica de polistiren în iulie, iar din luna august inaugura şi fabrica de mortare uscate.

“Valoarea totală a investiției este de 22 milioane de euro, din care 20 milioane de euro reprezintă investițiile în cele mai noi tehnologii la nivel mondial, iar 2 milioane de euro reprezintă valoarea flotei auto și a echipamentelor logistice. Investiția presupune doar construcția fabricii de polistiren și a celei de mortare uscate, însă, pe viitor, avem în vedere și alte dezvoltări industriale pe platforma de la Ișalnița”, a declarat Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Compania estimează că în luna august va fi demarată activitatea și în noua fabrică de mortare uscate și adezivi, iar de la 1 septembrie, produsele vor fi deja în piață.

“La Ișalnița vom putea produce minim 1.600 de tone de mortare pe zi în funcție de gama sortimentală, iar termenul de punere în funcțiune a acestei fabrici este 22 august, pentru că intenția noastră este să ajungem cu produsele în piață începând cu 1 septembrie. În ceea ce privește fabrica de polistiren, capacitatea se ridică la 700.000 de metri cubi pe an”, a mai spus Daniel Stăncescu.

Fabrica de lângă Craiova dispune de tehnologie de ultimă generație la nivel internațional, totodată fiind implementată și cea mai sigură soluție a momentului din punct de vedere al protecției mediului.

“Această platformă e cea mai sigură soluție a momentului din punct de vedere al protecției de mediu, fiecare siloz cu materie primă fiind prevăzut cu filtre pentru particule pentru a nu fi emise în atmosferă. Și aici ne-am impus sa implementăm un standard la cel mai înalt nivel internațional”, a afimat Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Odată cu deschiderea fabricilor de la Ișalnița, AdePlast va crea 70 de noi locuri de muncă.