Stiri: Stiri

AdePlast țintește sus pe BvB

02.09.2013

AdePlast a primit aprobare din partea acționarilor săi să se listeze pe Bursa de Valori București, decizia fiind luată la mijlocul lunii august. Oferta ar putea avea loc în circa o lună de zile, ambițiile producătorului de materiale de construcție fiind foarte mari odată cu intrarea în BvB.

„Conducerea şi acţionarii AdePlast au hotărât derularea unei Oferte Publice Iniţiale şi listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Adeplast”, a declarat Marcel Bărbuț, CEO al AdePlast, conform Bursa.

Pentru următoarea perioadă AdePlast vrea să îşi majoreze capitalul, prin ofertă publică iniţială, cu suma maximă de 68 de milioane de lei (aproximativ 15 milioane de euro), însă nu precizează câte acţiuni va scoate la vânzare. Potrivit deciziei AGA, publicată în Monitorul Oficial, suma include majorarea de capital de 5,2 milioane de euro aprobată prin decizia acţionarilor din 3 iunie 2013.

„Vom reveni cu informaţii suplimentare despre oferta publică şi despre listarea companiei la bursă pe măsură ce această acţiune va avansa”, a adăugat Marcel Bărbuţ. Aceeași atitudine a fost adoptată și de Răzvan Paşol, directorul general al Intercapital Invest, broker care face parte din sindicatul de intermediere, alături de Banca Comercială Română, notează Bursa.

AdePlast şi-a majorat în primul semes­tru cifra de afaceri cu 31%, la aproximativ 100 milioane lei, EBITDA având o creştere similară. Potrivit companiei, evoluţia se datorează în principal creşterii capacităţilor de producţie şi flexibilizării acesteia.

Sursă: Bursa