Stiri: Economie

Cărţi funciare eliberate gratuit.

Administrarea companiilor de stat: Decizia luată de Ministrul Economiei

12.01.2023

Administrarea companiilor de stat. Executivul a aprobat hotărârea privind bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii administrațiilor statului al Ministerului Economiei pe anul 2023.

Ce spune ministrul Energiei?

„În 2023 am alocat un buget de aproximativ 62 milioane de lei – buget pentru administrarea în condiții de eficiență a participațiilor statului român, pentru dezvoltarea sectoarelor strategice ale economiei naționale. Administrarea eficientă a participaţiilor statului creează premisele menţinerii locurilor de muncă în sectoarele economiei naţionale”, a precizat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Administrarea participațiilor statului

Ministerul Economiei exercită în domeniile sale de activitate, atribuții precum administrarea participațiilor statului, privatizare și postprivatizare. Actul normativ aprobat are ca scop asigurarea cadrului legislativ necesar finanțării activităţii de administrare, de pregătire și derulare a privatizarii desfăşurată de Ministerului Economiei în anul 2023.

Administrarea companiilor de stat. Bugetul

Bugetul stabilit este de 61.717 000 lei, din care 89 mii lei venituri din privatizare și 61.628 000 lei alte venituri din proprietate. Cele din urmă se referă la activități de administrare, guvernanță corporativă și insolvență/ lichidare stabilite prin aplicarea legislației în vigoare privind modalitățile de desfășurare a activității și a destinației fondurilor obținute.

Citește și Prețuri energie 2023. Ce OUG a aprobat Guvernul?