Stiri: Logistica

Programul Rabla 2021

Administraţia Fondului pentru Mediu publică lista firmelor acceptate în programul Rabla

03.11.2017

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, precum și cu contestaţiile acceptate în cadrul Programului Casa Verde au fost publicate pe site-ul AFM.
Astfel, ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 2 noiembrie 2017, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) și cu contestaţiile aprobate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde).

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 169 de dosare pentru 308 autovehicule şi 3 contestaţii pentru 8 autovehicule.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 35 dosare pentru 55 autovehicule, dintre care 39 autovehicule pur electrice și 16 electrice hibride.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre  producătorii sau dealerii auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus 2017.

De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 30 noiembrie 2017.

În cadrul Programului Casa Verde – persoane fizice, au fost aprobate 62 contestaţii, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea aferentă programului.