Administraţiile judeţene primesc bani de la Guvern pentru reparaţia drumurilor

03.11.2015

Guvernul a repartizat suma care revine fiecărui județ în parte din cele 500 de milioane de lei destinate finanțării lucrărilor la drumurile județene și comunale, potrivit unei Hotărâri aprobate la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Prin OUG nr. 47/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul curent și unele măsuri bugetare, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru bugetele locale s-a majorat cu suma de 500 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Alocarea pe județe a fondurilor a avut la bază două criterii. Este vorba de repartizarea direct proporțională a banilor, în funcție de lungimea drumurilor din județul respectiv și capacitatea financiară, mai exact, s-au alocat bani mai mulți pentru județele cu o capacitate financiară mai redusă.

Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe județe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanțelor dintre acestea.

Cele 41 de județe vor primi sume cuprinse între 9 și 14 milioane de lei.

Repartizarea în plan local pe unități administrativ-teritoriale se va face în funcție de lungime și starea tehnică a drumurilor de către consiliul județean, după consultarea primarilor.

 

Citiți și despre: