Stiri: Social

ASE, cea mai bună universitate din România

Admitere 2016. Câte locuri mai sunt disponibile la Universitatea de Vest?

07.09.2016

Universitatea de Vest din Timișoara a anunţat începerea sesiunii de toamnă a admiterii 2016. Înscrieri se fac până pe 16 septembrie. Perioada de depunere a dosarelor diferă de la o facultate la alta. Per total, Universitatea scoate la concurs pentru admiterea de toamnă un total de 218 de locuri bugetate la nivel de licență.

„Pot să-i asigur pe cei care vor să studieze la Universitatea de Vest din Timișoara că se alătură unei comunități puternice, cu parteneri importanți atât în mediul socio-economic, cât și printre universitățile de renume din Europa. Deschiderea pe care o avem către piața muncii ne-a ajutat în a crea o ofertă educațională pe măsura necesităților prezentului, dar gândită și pentru cum va arăta contextul național și european în viitor. În plus, ne dorim să pregătim nu numai buni specialiști, dar și cetățeni care să-și dorească și să poată iniția demersuri pozitive în comunitatea lor”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Cele mai multe locuri bugetate disponibile sunt la Facultatea de Fizică, 51, în timp ce la Facultatea de Drept toate locurile fără taxă au fost ocupate din vară.

În baza strategiei sale de internaționalizare și de pliere pe necesitățile pieței muncii, UVT pune la dispoziția absolvenților de liceu și 21 specializări în 6 limbi străine. Menționăm doar câteva dintre acestea: Finanțe și bănci, Management, Contabilitate și informatică de gestiune, Informatică, Artele spectacolului-Actorie, Relații internaționale și studii europene etc.

Universitatea de Vest din Timișoara face înscrieri și pentru studii de masterat, până pe 21 septembrie.