UMF Carol Davila Bucureşti îşi menţine poziţia în Top Shanghai

Admitere UMF Carol Davila 2021: Record de candidaţi înscrişi

Admitere UMF Carol Davila 2021. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidaţi înscrişi la examenul de admitere care va avea loc duminică, 25 iulie 2021, începând cu ora 9. Astfel, pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs (1.236 -finanţate de la bugetul de stat, 393 – cu taxă) s-au înscris 3.427 de candidaţi, cu 101 mai mulţi faţă de ediţia din 2020.

Admitere UMF Carol Davila 2021. Examenul de admitere

Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfăşura în mai multe locaţii din Capitală. Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultăţile de medicină şi medicină dentară, vor susţine examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), în timp ce pentru susţinea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Admitere UMF Carol Davila 2021. Locuri la buget

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2020-2021, aceasta include pentru specializarea „medicină” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) un număr de 710 locuri finanţate de la buget şi 250 locuri cu taxă.

Pentru specializarea „medicină dentară” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) regăsim un număr 213 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie, (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 121 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 104 locuri finanţate de la buget şi 11 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM (3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 88 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă.

„Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul Universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record, din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi, 3.427 de absolvenţi de liceu, cu 101 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu peste 400 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic” a declarat Prof.Dr. Viorel Jinga, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Pentru Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi

Pentru cele 710 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 595 de candidaţi/213 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 122 de candidaţi/121 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 345 de candidaţi/192 de locuri. Acestora li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament şi rromilor. Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă.

În 2020, la UMF „Carol Davila” au fost scoase la concurs 1.160 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 292 locuri cu taxă pentru care au candidat 3.326 de absolvenţi de liceu dintre care 2.246 la Medicină şi 541 la Medicină Dentară;

Admitere UMF Carol Davila 2021. Olimpici

Anul acesta, 32 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere.

Totodată, dintre cei 3.427 de candidaţi care vor intra în concurs, duminică, 25 iulie 2021, ora 9,00, 13 au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

De asemenea, dintre candidaţii înscrişi la ediţia din acest an a concursului de admitere în UMFCD, 513 au obţinut la examenul de bacalaureat note între 9,50-9,99, iar alţi 997, note între 9,00 şi 9,49.

„Este remarcabil faptul că şi anul acesta se vor înmatricula în Universitatea noastră 32 de olimpici naţionali şi internaţionali, tineri care cu siguranţă vor performa şi pe parcursul anilor de studii din cadrul UMF Carol Davila şi cred că aportul lor educaţional va aduce un plus consistent în atingerea unuia dintre principalele noastre obiective şi anume, accederea pe cele mai înalte trepte ale topurilor ştiinţifice de prestigiu ale lumii medicale mondiale” a subliniat Prof.Univ.Dr. Viorel Jinga.

Admitere UMF Carol Davila 2021. Taxa de studii

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021-2022 este de 15.000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară , 10.000 lei/an pntru Farmacie şi 8.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi plătită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

 Reguli privind organizarea examenului de admitere în pandemie

Pandemia COVID 19 continuă şi în 2021 să impună reguli stricte în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie împotriva răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus, fapt pentru care Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a decis păstrarea Centrului Expoziţional Romexpo ca locaţie pentru desfăşurarea examenului de admitere în facultăţile de medicină şi medicină dentară (Pavilioanele B1 şi B2), iar pentru susţinerea concursului de accedere în facultatea de farmacie şi FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul facultăţii de farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Aşadar, vor fi respectate cu stricteţe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi bineînţeles distanţarea socială de minim 1,5 metri între candidaţi.

Citeşte şi Rezidenţiat 2021. Pe ce dată are loc examenul? Bibliografia obligatorie