Stiri: Social

ASE, cea mai bună universitate din România

Admitere Universitatea Babeş-Bolyai 2023: Înscrierile au început!

11.07.2023

Admitere Universitatea Babeş-Bolyai 2023. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a dat luni, 10 iulie 2023, startul sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2023-2024, cu 5.298 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, 10.892 de locuri în regim cu taxă şi 2.980 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Masterat

La nivel master, UBB pune la dispoziţia absolvenţilor de facultate care vor să-şi continue studiile un număr de 3.627 de locuri la buget şi 6.284 de locuri la taxă.

Candidaţii vor putea alege între cele 252 de programe de licenţă (învăţământ cu frecvenţă, frecvenţă redusă sau la distanţă) şi 236 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă).

Admitere Universitatea Babeş-Bolyai 2023. Noutăți

Admiterea în anul universitar 2023-2024 vine cu noutăţi în ceea ce priveşte specializările oferite, UBB propunând mai multe specializări noi la nivel licenţă, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (Specializarea Media digitală – 3 ani, cu frecvenţă – în limba maghiară), respectiv la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (Specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (la Reşiţa) – 3 ani, la distanţă – în limba română, respectiv Specializarea Psihologie – Ştiinţe cognitive – 3 ani, cu frecvenţă – în limba engleză.

La nivel de master, UBB pune la dispoziţia candidaţilor nu mai puţin de 7 programe de studii noi – programul de Securitate cibernetică/Cyber Security (în limba engleză – organizat în reţea internaţională), la facultatea de Matematică şi Informatică, programul de Bioinformatică aplicată în ştiinţele vieţii (în limba engleză), la Facultatea de Biologie şi Geologie, programul de Schimbări climatice şi dezvoltare durabilă, la Facultatea de Geografie, programul de Resurse turistice şi dezvoltare durabilă (Zalău), în cadrul Facultăţii de Geografie, programul de Psihologie clinică: evaluare şi intervenţie (în limba maghiară), la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, respectiv programul de Analiza datelor de business şi financiare (în limba maghiară), la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, respectiv Cultură politică şi studii globale (în limba germană), în cadrul Facultăţii de Studii Europene.

Admitere Universitatea Babeş-Bolyai 2023. Perioada de admitere

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 10 şi 27 iulie 2023. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

Pentru admiterea în anul universitar 2023-2024 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Citește și Admitere Agronomie și Medicină Veterinară 2023: Când încep înscrierile?