Energie regenerabila

Adrem, trei companii care țintesc să devină lider pe piața de energie

01.09.2016

Compania și-a început activitatea cu o inovație, aceasta reprezentând unul dintre atuurile sale competitive. Debutând în anul 1992 ca o afacere de familie, adaptabilă și deschisă oportunităților, Adrem înseamnă, de 24 de ani, industrie, energie și inovație.

„Afacerea Invest a apărut din dorința fratelui meu, Adrian Bodea, de a inova. A avut o idee care avea să influențeze semnificativ evoluția companiei și cel mai important, urma să aibă un impact global: un nou sistem de vidare a oțelului lichid. Am patentat o tehnologie de vidare a oțelului lichid folosind pompe mecanice, tehnologie care se utilizează în prezent în domeniul metalurgiei, și nu numai, în țări de pe cinci continente”, declară Corneliu Bodea, CEO Adrem.

Datorită acestei inovații, compania și-a extins portofoliul și în industria energetică, profitând de oportunitățile din piață și astfel înființând companii noi.

În prezent, Adrem face parte din grupul ABBC, holding care include 15 companii cu obiect de activitate în domeniul energetic și industrial, cu acoperire globală.

Structura Adrem

Începând cu luna mai a acestui an, Adrem reprezintă 3 companii specializate în produse, soluții și servicii dedicate domeniului energetic, cu portofolii structurate pe 3 linii de business.

Astfel, Adrem Automation – lider pe piața de automatizări industriale – a devenit Adrem Engineering, companie ce dezvoltă și implementează soluții complete pentru infrastructura energetică, de la lucrări complexe până la echipamente dezvoltate în cadrul companiei.

Adrem reprezintă trei companii specializate în produse, soluții și servicii în domeniul energetic: Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link

Adrem Invest oferă servicii pentru rețelele de utilități precum citiri contoare, administrare grupuri de măsură, mentenanța infrastructurii electrice și operarea rețelelor de distribuție de energie, având ca obiectiv principal siguranța în operare a rețelelor și satisfacția clienților. Adrem Link – cea mai nouă companie, înființată în acest an – promovează soluții de eficiență energetică, vizibilitate și informare, optimizare operațională, automatizare și control, ce sunt dedicate marilor consumatori de energie, dar și segmentului rezidențial.

În total, în cele trei companii Adrem lucrează peste 1.000 de angajați: ingineri, electricieni, verificatori, metrologi, tehnicieni, oameni care au în comun profesionalismul și pasiunea pentru domeniul în care muncesc.

Atuuri competitive

Adrem este lider pe piața locală de automatizări industriale, atuurile care au determinat ocuparea acestei poziții fiind inovația, profesionalismul echipelor de angajați, respectul față de clienți, precum și conectarea la oportunitățile pieței.

„Suntem primii și singurii dezvoltatori români de concentratoare de date certificate național și internațional, cu aplicabilitate în automatizări industriale. De asemenea, ne adaptăm noului val industrial și rezidențial care vine sub conceptul ”Internet of Things” – IoT, de aceea vom oferi soluții de eficientizare și consum inteligent de energie pentru consumatorii finali, respectiv soluții smart home”, susține Corneliu Bodea.

Adrem pune accentul pe dezvoltarea „in house” de soluții și produse noi, adaptate nevoilor clienților, dorind totodată să aducă noi inovații și în zona de servicii oferite. Aceste inovații au fost cele care au condus la extinderea portofoliului de produse și servicii.

„În România, prin companiile Adrem Invest și Adrem Engineering, avem o prezență națională, în peste 34 de județe”

În plus, datorită faptului că Adrem face parte din holding-ul ABBC, compania este prezentă pe cinci continente, dezvoltând proiecte – legate de metalurgie, în principal – în numeroase țări.

Proiecte și investiții

Datorită portofoliului complex de servicii pe care Adrem îl deține, companiile sale au oferit soluții pentru mari societăți de utilități naționale și multinaționale, precum CEZ, E.ON, ENEL, de la servicii de administrare a grupurilor de măsură, proiecte de smart metering și antreprenoriat general pentru modernizări de stații de transformare până la mentenanța infrastructurii electrice de medie și joasă tensiune.

„Totodată, avem în portofoliu și proiecte dedicate municipalităților, clienților industriali, retail sau rezidențiali, precum reabilitarea, modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat stradal din orașul Corabia, Jud. Olt, proiecte care au vizat optimizarea consumului și management energetic, pentru Volksbank România – Clădirea Nusco Center – sau servicii de audit energetic complex pentru clienți precum United Romanian Breweries Bereprod (URBB), ANCHOR Grup – Anchor Office & București Mall & Plazza Mall sau AVICOLA Focșani”, completează CEO-ul Adrem.

În plus, proiectele pe care Adrem le are în desfășurare în acest moment sunt cele de smart metering, desfășurate de Adrem Invest, proiecte de lucrări și modernizări de stații de transformare, prin intermediul Adrem Engineering, precum și continuarea investițiilor în noua companie, Adrem Link.

Cu toate acestea, în ultimii ani, investițiile au fost reduse în sectorul energetic, fiind programate să crească începând de anul viitor.

Planuri de dezvoltare

„Rebranduirea companiei Adrem Automation, reconfigurarea de portofoliu în cazul Adrem Invest și lansarea companiei Adrem Link au fost răspunsul Adrem la nevoile sesizate în piață și adaptarea la economia curentă. Repoziționarea pe piață reprezintă și direcția strategică pe care vom acționa pe termen scurt, mediu și lung. Implicațiile sunt pe multe planuri și înseamnă dezvoltarea de competențe și know-how pe direcțiile noi din portofoliile companiilor, creșterea numărului de proiecte antamate pe direcțiile curente și consolidarea poziției companiilor noastre pe piața de energie”, menționează CEO-ul companiei.

Pe termen lung, Adrem va pregăti produse pentru export și pentru zona energetică

Pentru anul în curs, planul grupului Adrem este creșterea cifrei de afaceri cu 40% față de 2015, când au înregistrat 34 de milioane de euro. Astfel, cifra de afaceri a anului 2016 este estimată să ajungă la 48 de milioane de euro.

„Scopul principal al companiilor Adrem în această perioadă este de consolidare a portofoliului de lucrări și clienți și de creștere a expertizei în anumite segmente de business”, încheie Corneliu Bodea, CEO Adrem.