Stiri: Finante

Aegon a înregistrat o creștere de 50% a primelor brute subscrise în 2014

24.02.2015

Aegon România a înregistrat în 2014 o creştere de peste 50% a primelor brute subscrise comparativ cu 2013, până la un nivel de aproape 50 milioane lei. Creșterea a avut loc pe fondul vânzărilor de poliţe noi prin reţeaua proprie şi a Băncii Transilvania și preluării portofoliului Eureko.

Din totalul subscrierilor, 75% au reprezentat prime destinate asigurărilor tradiţionale, restul fiind asigurări cu componentă investiţională. Portofoliul companiei în România a ajuns la peste 40.500 de poliţe.

Totodată, numărul despăgubirilor primite în 2014 a fost de peste 4 ori mai mare decât anul trecut, creşterea fiind datorată dezvoltării accelerate înregistrate de companie în ultimul an.

„Anul trecut a fost unul plin de provocări, dar benefic pentru noi, după ce am finalizat integrarea portofoliul Eureko şi am lansat mai multe parteneriate cu brokerii de asigurări. În ciuda faptului că numărul despăgubirilor a crescut considerabil, noi ne-am păstrat promisiunea faţă de clienţi, iar cererile au fost procesate și soluționate, în medie, în numai 3 zile”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România.

Aegon a înregistrat rezultate pozitive atât pe plan local, cât şi la nivel global. Vânzările grupului au crescut anul trecut cu 20% faţă de 2013, ajungand la 8,6 miliarde euro. Depozitele brute au urcat cu 29% şi au atins valoarea de 13,7 miliarde de euro.

Rata de solvabilitate a grupului se păstrează la un nivel ridicat, de 208%. Grupul deţine un surplus de capital de 1,2 miliarde euro, în pofida faptului că anul trecut a răscumpărat datorii de 500 milioane de euro.

Grupul Aegon a înregistrat anul trecut un profit în urcare cu 38%, până la 1,2 miliarde de euro.