Wizz Air flota avioane.

Wizz Air are o nouă aeronavă Airbus A321neo

08.03.2019

Compania aeriană Wizz Air a recepționat joi, la Hamburg, prima aeronavă Airbus A321neo dintr-o comandă de 256. Noua generație de aeronave Airbus A321neo este propulsată de două motoare Pratt & Whitney GTF și oferă cea mai largă cabină cu un singur culoar.

Noua aeronavă are 239 locuri într-o configurație cu o singură clasă. Acest lucru oferă o flexibilitate maximă, o eficiență a consumului de combustibil și costuri de funcționare reduse.

Aeronavă Wizz Air Airbus A321neo. Ce spune conducerea companiei?

”Deschidem o nouă eră în istoria Wizz Air. Suntem mândri să preluăm prima aeronavă A321neo cu motoare GTF în cadrul flotei noastre aflată în continuă creștere, de altfel prima comandă de acest tip din lume. Suntem convinși că modelul A321neo va fi o aeronavă care va schimba regulile jocului pentru WIZZ, deoarece vom continua să creștem până vom deveni lideri în industrie și ne vom extinde de-a lungul Europei și dincolo de ea. Această aeronavă cu tehnologie de ultimă oră ne va permite să devenim una dintre cele mai ecologice companii aeriene, reducând în același timp costurile de operare în actualul mediu macroeconomic, în timp ce păstrăm cel mai mic tarif și cost per unitate din Europa”, a spus József Váradi, Wizz Air CEO.

Conform acestuia, Wizz Air va continua să faciliteze călătoriile aeriene în Europa Centrală și de Est. Compania le va oferi pasagerilor cele mai mici tarife și, în același timp, o experiență superioară la bordul uneia dintre cele mai tinere flote.

Aeronavă Wizz Air Airbus A321neo. Flota companiei

Wizz Air operează, în Europa, o flotă de 108 aeronave Airbus A321 și A320. Având o comandă de 5 aparate de zbor A321ceo și 256 A321neo și A320neo, Wizz Air este cel mai mare client Aibus din întreaga lume pentru acest tip de aeronave.

Aeronava de tip A320neo și membrii derivați din familie sunt pionieri și au încorporat ultimele tehnologii în domeniu. Aici sunt incluse și motoare de generație nouă, precum și designul cabinei, de referință pentru industrie.

Aeronavă Wizz Air Airbus A321neo. Ce spun reprezentanții Aibus?

”Suntem mândri să vedem că A321neo, aeronava eficientă din punctul de vedere al costurilor și al consumului de combustibil, este parte fundamentală în realizarea strategiei de creștere a companiei Wizz Air”, a afirmat Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer.

Aeronavă Wizz Air Airbus A321neo. Beneficii pentru mediu

De asemenea, A321neo oferă beneficii semnificative pentru mediu. Mai exact, este vorba de reducerea cu aproape 50% a zgomotului produs în comparație cu aeronavele din generația anterioară.

De când a început să fie folosit, în 2016, motorul GTF Pratt și Whitney și-a demonstrat capacitatea promisă. Este vorba de reducerea consumului de combustibil cu 16%. La acesta se adaugă și scăderea emisiilor de oxid de azot cu 50%.

„Apreciem încrederea pe care Wizz Air o are în motoarele și serviciile noastre, precum și relația puternică pe care am construit-o împreună încă de la înființarea companiei aeriene”, afirmă și Rick Deurloo, senior vice president of Sales, Marketing and Customer Support la Pratt & Whitney.

Citește și Ziua Femeii 2019. De ce sunt discriminate femeile la locul de muncă?

 

 

Citiți și despre:

  • Wizz Air sărbătorește 15 ani de la primul său zborWizz Air sărbătorește 15 ani de la primul său zbor Compania aeriană Wizz Air sărbătorește 15 ani de la primul său zbor, precum și 200 de milioane de pasageri transportați. Primul zbor al Wizz Air a avut loc pe 19 mai 2004 de la Katowice spre Londra Luton. De […]
  • Rezultate bune pentru Wizz Air în 2017Rezultate bune pentru Wizz Air în 2017 Compania aeriană Wizz Air a anunţat că în anul 2017 a transportat un număr record de pasageri, a crescut semnificativ operaţiunile sale, a plasat cea mai mare comandă de aeronave din istoria companiei, a […]
  • Noi zboruri Wizz Air din BucureştiNoi zboruri Wizz Air din Bucureşti Compania aeriană Wizz Air a alocat cea de-a zecea aeronavă la București și a sărbătorit 11 ani de la inaugurarea bazei locale. Aeronava Airbus A321 de ultimă generație, cu 230 de locuri, va asigura cursele pe […]
  • Wizz Air îşi extinde operaţiunile din SibiuWizz Air îşi extinde operaţiunile din Sibiu Compania aeriană Wizz Air a anunțat că va continua să-și extindă operațiunile din Sibiu și va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 la baza locală, începând cu iunie 2018. Totodată, operatorul va lansa cinci […]
  • Wizz Air își măreşte flota cu 146 de aeronave AirbusWizz Air își măreşte flota cu 146 de aeronave Airbus Compania aeriană Wizz Air a anunțat că, în urma unui proces de selecție competitiv, a semnat un memorandum de înțelegere cu Airbus S.A.S. („Airbus”) privind cumpărarea a încă 146 de aeronave din familia […]