Stiri: Logistica

Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca

Aeroport Brașov 2019. Anunțul făcut de Electrogrup!

15.11.2019

Aeroport Brașov 2019. Electrogrup a semnat un nou contract pentru dezvoltare de infrastructură. Compania va realiza lucrările de proiectare și execuție pentru instalațiile de balizaj și amenajare bandă pistă la Aeroportul Ghimbav – Brașov.

Aeroport Brașov 2019.  Balizajul și pista noului aeroport

Electrogrup își extinde, așadar, strategia de dezvoltare de infrastructură critică și adaugă componenta de proiecte aeroportuare, iar primul pas, balizajul și pista noului Aeroport Ghimbav – Brașov, va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor și va implica aproximativ 200 de profesioniști.

Aeroport Brașov 2019.  Ce spune CEO-ul Electrogrup?

„Am propus autorităților județene o ofertă competitivă, pentru a sprijini dezvoltarea unuia dintre proiectele-cheie de infrastructură aeroportuară – Aeroportul Ghimbav. Viitorul aeroport va avea un impact pozitiv major pentru întreaga structură economică în regiune, iar Brașovul este excelent poziționat, ideal pentru a capitaliza eficient oportunitățile generate de turism, centre de afaceri și industrie. Alinierea la termenele de implementare propuse este prioritatea noastră, iar în acest sens am mobilizat deja resurse specializate pentru demararea proiectării. Etapa de proiectare va începe în aproximativ o lună și va dura trei luni, urmată de etapa de execuție propriu-zisă care va dura opt luni, țintind astfel predarea lucrării spre finalul anului viitor”, declară Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Aeroport Brașov 2019.  Contractul a fost semnat joi

Asocierea dintre Electrogrup și Electroprecizia AG Săcele a câștigat licitația pentru execuția balizajului și proiectarea benzii pistei viitorului Aeroport Brașov. Joi, 14 noiembrie 2019, a fost semnat contractul de proiectare și execuție.

13,7 milioane de euro

„Semnarea contractului pentru proiectarea și execuția balizajului și amenajării benzii pistei Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, în valoare de 13,7 milioane de euro, mă bucură foarte mult, deoarece reprezintă un pas extrem de important în acest proiect investițional de importanță majoră pentru județul Brașov și pentru întreaga zonă. În momentul de față, administrația județeană are în derulare contracte de lucrări a căror valoare totalizează aproape 53 de milioane de euro, contracte în urma cărora până la sfârșitul anului viitor vom avea un progres de 90% în ceea ce privește finalizarea proiectului AIBG. Am toată convingerea că alături de Consiliul Județean va veni și Guvernul României pentru a sprijini derularea acestor contracte, astfel încât în scurt timp Brașovul să aibă aeroportul pe care-l merită și-l așteaptă de zeci de ani”, a spus Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Aeroport Brașov 2019. Rolul asocierii este de a realiza:

  • proiectarea și execuția pentru balizaj – construcții și instalații
  • amenajarea pistei
  • completarea acostamentului în zona de joncțiune a căii de rulare
  • amenajarea protecțiilor căminelor de canalizare ale balizajului
  • amenajarea protecției pentru căminele de canalizare pluvială

Electrogrup va folosi tehnologie de la ADB Safegate. Este vorba de unul dintre cei mai importanți producători din piața mondială de profil.

Dezvoltarea Aeroportului Brașov este primul mare proiect din regiune și deschide o serie de contribuții majore la industrie.

Citește și Performanța energetică a clădirilor 2020. Cum se va schimba legislația?