Stiri: Companii

Aeroportul Craiova va fi modernizat cu 107,9 milioane lei

17.02.2014

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat vineri contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a infrastructurii de mișcare din cadrul Aeroportului Craiova. Valoarea totală a proiectului este de 107,9 milioane de lei, investițiile fiind realizate din fonduri europene.

”Odată cu modernizarea Aeroportului Craiova, se așteaptă o creștere considerabilă a numărului de pasageri”, au afirmat reprezentanții Ministerului Transporturilor, într-un comunicat de presă. 

Potrivit calendarului proiectului, lucrările urmează să fie demarate în luna decembrie a acestui an și finalizate în august 2015.

Contractul prevede reabilitarea pistei existente, repararea și extinderea căii de rulare și construirea unei platforme noi de îmbarcare-debarcare pentru extinderea capacității de operare de la două locuri la opt locuri.

De asemenea, prin contract sunt alocate și fonduri pentru realizarea instalațiilor electrice și de balizaj, lucrările fiind în conformitate cu normele Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementările Aeronautice Civile Române (RACR).

“Dezvoltarea și reabilitarea infrastructurii aeroportuare constituie unul dintre obiectivele Ministerului Transporturilor, astfel că vom continua să susținem autoritățile locale pentru a obține finanțarea europeană. Astfel de lucrări aduc valoare adăugată economiei locale și nu numai”, a explicat Ramona Mănescu.