Stiri: Stiri

Aeroportul din Iași se modernizează cu bani europeni

29.05.2014

Comisia Europeană a oferit astăzi un răspuns favorabil propunerii de finanțare cu bani de la Uniunea Europeană a lucrărilor de modernizare de la Aeroportul Internaţional Iaşi.

Astfel, aeroportul va primi suma de 38,7 milioane de euro, fonduri nerambursabile, bani care vor fi folosiți pentru realizarea unei noi poste de 2.400 de metri, extinderea parcării pentru avioane şi ridicarea unui nou terminal pentru pasageri, mult mai mare decât cel care există deja. În total, lucrările de modernizare se ridică la 56,7 milioane de euro, termenul de finalizare find luna august a anului viitor.

Prin această finanţare europeană, judeţul Iaşi îşi recuperează banii alocaţi pentru Aeroportul Internaţional Iaşi putându-i folosi pentru alte obiective majore de investiţii. Aprobarea cererii noastre de finanţare nu înseamnă beneficii doar pentru judeţul Iaşi, ci pentru întreaga Regiune de Nord-Est. Este pasul care va duce la atragerea de investitori, crearea de noi locuri de muncă şi creşterea bunăstării întregii comunităţi – a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.