Logistica

Aeroportul Internațional Sibiu, pol al dezvoltării economice regionale

01.01.2020

Pentru sezonul de vară 2020, va fi lansată destinația de vacanță cu zbor direct de la Sibiu spre Monastir, Tunisia. Aeroportul Internațional Sibiu, principalul punct de trafic aerian situat în centrul geografic al României, a înregistrat rezultate deosebite în perioada 2016-2019, datorate în special pasagerilor care au ales să facă parte din povestea aeroportului, companiilor aeriene partenere care s-au alăturat cu încredere dezvoltării aeroportului din Sibiu, precum și întregii echipe care a răspuns pozitiv provocărilor de zi cu zi, venind în întâmpinarea nevoilor pasagerilor care aleg zborul din Sibiu.

„Anul 2016 a reprezentat un an de referință pentru Aeroportul Internațional Sibiu, dar și pentru comunitatea sibiană și regională, în luna august a acestui an fiind inaugurată baza de operare Wizz Air la Sibiu, care a contribuit la creșterea conectivității către orașe și regiuni importante din Europa”, ne-a declarat Dl. Marius Gîrdea, Director General Aeroportul Internațional Sibiu.

Odată cu alocarea primei aeronave Wizz Air la Sibiu, au fost lansate patru noi rute: Nürenberg, Milano, Madrid și Memmingen, oferind astfel pasagerilor posibilitatea de a zbura spre destinații de interes din Germania, Italia și Spania.

Astfel, în decembrie 2017, pentru prima dată de la deschiderea aeroportului traficului aerian de pasageri, a fost înregistrat pasagerul cu numărul 500.000 care a utilizat serviciile aeroportului pe parcursul unui an.

Anul 2018 a fost un an al premierelor pentru Aeroportul Internațional Sibiu, care și-a pus amprenta în mod pozitiv asupra dezvoltării aeroportului sibian, consolidând poziția și rolul acestuia în regiune, prin performanțele înregistrate.

Cifre record de călători înregistrate în perioada 2018-2019

Anul 2018 a adus cifre record la Aeroportul Internațional Sibiu, fiind înregistrat un număr total de 700.353 de pasageri, cu o creștere semnificativă de +31,32% față de anul 2017. Astfel, în anul 2018 s-a depășit pentru prima dată pragul de 700.000 de pasageri care au tranzitat aeroportul din Sibiu și a fost atins un nou vârf al valului de călători într-o lună calendaristică, în luna august fiind înregistrați peste 85.000 de pasageri îmbarcați-debarcați.

În 2018 au fost lansate zboruri directe spre 6 noi destinații internaționale – Bruxelles Charleroi, Basel, Copenhaga, Frankfurt Hahn, Paris Beauvais și Tel Aviv

În iunie 2018, odată cu lansarea noilor oportunități de călătorie, a fost alocată cea de-a doua aeronavă Wizz Air bazei de la Sibiu. Nu în ultimul rând, începând cu luna iulie 2018, Sibiul a fost reconectat de capitala României – București.

„Anul 2019 a adus din nou cifre record la Aeroportul Internațional Sibiu, creșterea înregistrată în primele șase luni ale anului 2019 fiind de 25,11%, față de aceeași perioadă a anului 2018. Astfel, în anul 2019 s-a depășit pentru prima dată pragul de 300.000 de pasageri care au tranzitat aeroportul din Sibiu în primul semestru al unui an calendaristic”, a continuat Directorul General.

Rețeaua de rute oferită de Aeroportul Internațional Sibiu

Rețeaua de rute oferită de Aeroportul Internațional Sibiu în sezonul de iarnă 2019-2020 conectează în sistem regulat Sibiul de 11 destinații internaționale din 5 țări: Londra Luton – Marea Britanie, Madrid – Spania, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden – Germania, Tel Aviv – Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart – Germania (zboruri operate de Blue Air), München – Germania (zboruri operate de Lufthansa), Viena – Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum și de capitala României – București (zbor operat de TAROM).

Anual, în sezonul de vară, de la Aeroportul Internațional Sibiu sunt operate zboruri charter în sistem regulat spre Antalya – Turcia, urmând ca pentru prima dată în sezonul de iarnă 2019-2020 (în perioada decembrie – ianuarie) să fie introduse de la Sibiu zboruri charter spre Hurghada – Egipt

Noutatea sezonului de vară 2020 este destinația de vacanță cu zbor direct de la Sibiu spre Monastir – Tunisia, anunțată în cursul lunii noiembrie. Zborurile pe ruta Sibiu – Monastir vor fi operate de compania aeriană Jasmin Airways în regim de curse charter, cu o frecvență săptămânală, în fiecare zi de miercuri, în perioada 10 iunie – 23 septembrie 2020.

O echipă cu un obiectiv comun și rezultate remarcabile

„Echipa Aeroportului Internațional Sibiu este formată în prezent din 177 de angajați, care funcționează ca un tot unitar. Eforturile individuale ale fiecărui angajat sunt coordonate spre atingerea obiectivului comun și a celor mai bune rezultate. Membrii echipei noastre sunt pregătiți în domenii diferite, au personalități, nevoi și dorințe diferite, dar fiecare înțelege cât de mult contează munca și spiritul de echipă”, este de părere Dl. Marius Gîrdea.

Cea mai importantă resursă din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu este reprezentată de resursa umană

Prin urmare, imprimarea unei viziuni comune, coroborată cu aprecierea aportului adus de fiecare angajat în parte din diversele structuri ale aeroportului sunt componentele care conduc spre implicarea și asumarea angajamentelor de către întreaga echipă a aeroportului din Sibiu.

Aeroportul din Sibiu susține comunitatea

Aeroportul Internațional Sibiu contribuie în mod direct la dezvoltarea durabilă a economiei atât locale și județene, cât și regionale, facilitând accesul turiștilor și stimulând bunul mers al activităților economice, prin serviciile de transport aerian oferite.

În plus, activitatea Aeroportului Internațional Sibiu s-a făcut remarcată și prin numeroasele proiecte de responsabilitate socială inițiate sau susținute.

În iulie 2018, Aeroportul Internațional Sibiu a lansat proiectul Reader on Board | Cititor la bord, derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, o inițiativă inedită, în premieră în România, care aduce și încurajează lectura într-un spațiu neconvențional, cum este cel al aeroportului.

Aeroportul Internațional Sibiu s-a alăturat și proiectului de artă urbană SIBIU INTERNATIONAL STREET ART FESTIVAL ediția 2019. Acest proiect a presupus includerea clădirii vechii aerogări a aeroportului din Sibiu în rândul locațiilor revitalizate în anul 2019 în cadrul festivalului de artă stradală, desfășurat la începutul lunii iulie la Sibiu.

Totodată, în ultimii doi ani, aeroportul din Sibiu și-a asumat și rolul de gazdă a unor expoziții de pictură. Expozițiile de pictură „Împreună” și „La masă”, găzduite de aeroportul din Sibiu, au adăugat un strop de culoare experienței pasagerilor și însoțitorilor acestora la aeroport, prin lucrările expuse în zona publică, proiect care vine să completeze tabloul gastronomic de care se bucură în acest an/s-a bucurat Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Cele mai importante măsuri de protecție a mediului înconjurător

Măsurile de protejare a mediului, atât cele deja implementate, cât și cele în curs de aplicare, vizează mai multe direcții și anume: protecția calității apelor, a solului și subsolului, prin sisteme de evacuare și canalizare a apelor reziduale și a oricăror agenți poluatori, care să respecte cerințele specifice aplicabile și protecția atmosferei, prin programe de control și reducere a emisiilor de gaze.

Managementul Aeroportului Internațional Sibiu a stabilit o politică în domeniul Mediului, în concordanță cu direcțiile strategice ale organizației

În plus, sunt avute în vedere importante măsuri pentru protecția împotriva zgomotului și vibrațiilor prin menținerea și îmbunătățirea permanentă a hărților de zgomot, elaborate cu avizul autorităților în domeniu, dar și gestionarea deșeurilor prin implementarea programului de colectare selectivă de către agenți abilitați contractați de către organizație.

Dezvoltarea traficului de pasageri, o constantă în evoluția aeroportului

Acțiunile tangibile desfășurate de Aeroportul Internațional Sibiu, cu sprijinul autorității tutelare Consiliul Județean Sibiu au condus la dezvoltarea traficului de pasageri pe aeroportul din Sibiu și reprezintă o constantă în evoluția aeroportului din ultimii ani, având la bază premise solide în ceea ce privește potențialul turistic și contextul economic favorabil al județului Sibiu și al arealului deservit.

Raportat la cifrele de trafic din istoricul aeroportului sibian, în perioada ianuarie – septembrie 2019 peste 550.000 de pasageri au tranzitat aeroportul din Sibiu, fiind depășit nivelul total de trafic realizat în anul 2017

„Performanțele și rezultatele obținute de Aeroportul Internațional Sibiu în ultimii 3 ani subliniază statutul aeroportului sibian de catalizator pentru economia locală și regională, prin prisma asigurării accesului la noi piețe, crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea serviciilor conexe asimilate unui aeroport”, concluzionează Dl. Marius Gîrdea, Director General Aeroportul Internațional Sibiu.

În anul 2019, Aeroportul Internațional Sibiu va închide/a închis rezultatul contabil brut cu un profit de aproximativ un milion de lei, în creștere cu 363% față de nivelul realizat în anul 2018, de 225.000 de lei.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/aeroportul-international-sibiu-in-continua-dezvoltare/