Stiri: Logistica

Aeroportului Internațional Timișoara

Aeroportul Internațional Timișoara: Anunțul făcut de Guvern

24.09.2023

Aeroportul Internațional Timișoara. Executivul a aprobat Hotărârea privind aprobarea Programului strategic de dezvoltare şi modernizare la Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Timişoara ,,Traian Vuia” S.A., pentru perioada 2023-2032.

Programul strategic

Guvernul a aprobat Programul strategic de dezvoltare și modernizare al Aeroportului Internațional Timișoara pentru perioada 2023-2032, care cuprinde obiective de investiții care sunt deja în curs de implementare, cât și obiective noi.

Mare parte din obiectivele în curs de implementare sunt finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 – terminal plecări curse externe, echipamente de siguranță pentru activități non economice, utilaje destinate activităților economice de siguranță, sistem integrat de securitate aeroportuară -, dar și din surse proprii și alte surse legal constituite – centrul logistic destinat gestionării transporturilor aeriene de marfă.

Aeroportul Internațional Timișoara. Obiectivele de investiții

Obiectivele de investiții noi se referă la realizarea centrului logistic intermodal Timișoara, parcare auto destinată pasagerilor, construire hotel și spații de birouri, modernizarea și extinderea suprafeței de mișcare pentru aeronave, realizarea unui parc fotovoltaic de 7 MW și digitalizarea activităților aeroportuare.

Finanțarea se va realiza din surse proprii ale beneficiarului, credite, bugetul de stat și alte surse legal constituite.

Citește și Românii își fac deja planuri pentru vacanța de iarnă. Cele mai cumpărate destinații