Stiri: Logistica

Aeroporturile din București, pregătite de iarnă. 34 de utilaje pot interveni dacă va ninge

16.10.2015

Aeroporturile din București sunt pregătite pentru iarnă. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunţat că a organizat, ieri, revista de front a utilajelor speciale de intervenţie pe timp de iarnă.

Reprezentanții departamentului pentru operațiuni speciale au prezentat strategiile de acțiune pentru deszăpezirea și degivrarea pistelor, platformelor, precum și căilor de rulare ale aeronavelor.

„Au fost trecute în revistă toate tipurile de utilaje multifuncționale, care acționează concertat pe aeroport, fiecare având rolul său, bine definit în operațiunile de degivrare și deszăpezire. Printre acestea se numără agregatele compacte, cu o capacitate de curățare extinsă, care pot acționa la viteze de 50 km/h, având în funcțiune completă plugurile, periile, suflantele și echipamentul de dispersare a materialului degivrant. De asemenea, au fost prezentate utilajele cu perie, plug și dispersor de material degivrant lichid și solid, care pot acționa sub planurile aeronavelor. Au mai fost trecute în revistă: frezele multifuncționale, care îndepărtează ”dealurile” de zăpadă generate de viscol și ninsori abundente; utilajele complexe, echipate cu pluguri și dispersoare de material degivrant; tractoarele cu lame, perii, pluguri și dispersoare; motofrezele simple pentru zăpadă, care acționează rapid pe suprafața pistelor”, au precizat reprezentaţii Companiei.

Astfel, toate cele 34 de utilaje aflate la dispoziția Aeroportului sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația o va cere.

Revista de front a tehnicii de deszăpezire și degivrare are loc anual, făcând parte din sistemul de operațiuni de pregătire pentru activităţile specifice pe timp de iarnă de pe platforma aeroportuară.

Prin urmare, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii și companiile aeriene că dispune de tehnica și personalul specializat în operațiunile speciale pe timp de iarnă. De asemenea, compania a luat măsurile necesare pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor, în perioada sezonului rece, pe ambele aeroporturi ale Bucureştiului