Agricultura

Aetos

Aetos Trading & Consulting, 20 de ani de experiență în tradingul cu cereale

01.06.2021

Complementar serviciului de trading, compania oferă clienților și servicii de logistică adaptate transportului de produse în acest sector de activitate. Aetos Trading & Consulting reprezintă o companie care activează în domeniul tradingului cu produse agricole prime și produse de morărit. Compania deține o experiență îndelungată, de peste 20 de ani în domeniu, astfel încât poate oferi un portofoliu de servicii și produse la standarde înalte de calitate. În momentul de față, furnizorii principali ai companiei sunt producătorii direcți mici și mari, traderii mari de cereale, în timp ce principalii clienți sunt reprezentați de fabricile de morărit, fermele de animale și marii traderi de cereale.

Pentru a veni în sprijinul partenerilor, compania oferă servicii de logistică adaptate transportului de produse în acest sector de activitate. Serviciile de transport sunt oferite atât la nivel intern, cât și internațional, în condițiile în care personalul este extrem de bine pregătit, iar mijloacele de transport respectă toate standardele în vigoare. Compania dispune în momentul de față de un parc auto format dintr-un număr de 50 de camioane, dintre care opt sunt camioane proprii.

Serviciile de transport sunt oferite atât la nivel intern, cât și internațional, cu personal extrem de bine pregătit și mijloace de transport ce respectă toate standardele în vigoare

Curse dus-întors către Grecia și Bulgaria

Aetos folosește camioane cu prelată pentru transport intern și internațional, operând curse regulate dus-întors către Grecia și Bulgaria, dar asigură și servicii de transport feroviar, folosind trenuri de transport marfă cu o capacitate mare de dezvoltare. Pe lângă serviciile logistice pe care le pune la dispoziție, Aetos se ocupă și de vânzarea produselor la un preț avantajos, asigurându-se de fiecare dată că tranzacția este dusă până la capăt, în condițiile financiare stabilite inițial cu vânzătorul.

„Ne asigurăm că oferim cel mai bun preț la achiziționarea produselor dumneavoastră; agentul nostru se va asigura că vânzarea decurge rapid și ușor, fiind oricând la dispoziția clienților și garantând primirea banilor, dar mai mult decât atât, asigurându-se că toate părțile interesate au fost mulțumite pe deplin”, ne-a declarat Michail Poutsiakas, Administratorul Aetos Trading & Consulting.

Spații de depozitare de 6.000 de tone

Compania dispune de spații de depozitare de 6.000 de tone în localitatea Bolintin Vale județul Giurgiu. În cadrul acestei baze de depozitare se asigură achiziționarea cerealelor în condiții de maximă transparență în realizarea analizelor de laborator, o plată rapidă, dar și descărcare în condiții de maximă eficiență a mărfurilor. Fiecare produs care ajunge în baza de depozitare este verificat astfel încât să i se stabilească nivelul de calitate și prețul potrivit.SARTOROM

Conform reprezentanților companiei, cel mai important moment din evoluția ei a fost cel în care s-a hotărât activarea în domeniul de trading cu cereale. Principalul obiect de activitate al companiei este reprezentat de tradingul cu cereale, atât în piața locală, cât și în cea internațională, compania dezvoltând în paralel departamentul logistic, astfel încât să poată oferi soluții flexibile, de cea mai bună calitate, în sprijinul partenerilor.

Principalul obiect de activitate al companiei este reprezentat de tradingul cu cereale, atât în piața locală, cât și în cea internațională, compania dezvoltând în paralel departamentul logistic

Cu o flotă compusă din opt camioane proprii și cu spații de depozitare de circa 6.000 de tone în localitatea Bolintin Vale, compania a reușit să dezvolte de-a lungul timpului parteneriate cu peste 300 de producători din sudul țării.

ISO 9001 Sistemul de Management al Calității

Fiind un domeniu de activitate în care concurența este foarte mare, compania a investit în obținerea unor certificări care să dovedească calitatea serviciilor oferite și să reprezinte un criteriu suplimentar pentru partenerii de afaceri. În prezent, compania deține certificarea ISO 9001, dar și certificarea de sustenabilitate ISCC-EU.

 Sistemul de Management al Calității este un sistem de management orientat către respectarea tuturor cerințelor clientului pentru serviciul/produsul furnizat. Practic Sistemul de Management al Calității este un mod de conducere a organizației orientat către client sau mai bine zis orientat spre respectarea, de către produsul sau serviciul furnizat, a tuturor cerințelor clientului.

ISO 9001:2015 este un standard internațional ce conține criterii pentru documentarea, implementarea și certificarea unui Sistem de Management al Calității

Acest standard este util organizațiilor ce trebuie să demonstreze capabilitatea lor de a furniza produse sau servicii care să îndeplinească atât cerințele clienților, cât și cerințele legale și de reglementare aplicabile.

Din iunie 2015, compania Aetos Trading & Consulting deţine Certificatul de sustenabilitate ISCC-EU, emis de către RINA SIMTEX Italia, pentru activitatea de trading de cereale şi oleaginoase. Un astfel de certificat pentru activitatea de trading dovedeşte sustenabilitatea producţiei de biomasă achiziționată, respectiv că aceasta provine de pe plantaţii care respectă principiile de sustenabilitate: protejarea zonelor cu valoare ridicată în ceea ce priveşte biodiversitatea, protejarea zonelor cu stocuri mari de carbon, protejarea turbăriilor și managementul sustenabil al exploataţiei agricole”, continua Dl. Michail Poutsiakas.

Cu îndeplinirea condiţiilor de sustenabilitate, pot fi declarate ca şi sustenabile produsele din categoriile grâu, rapiţă, floarea-soarelui, porumb şi soia.

Investiții realizate

În momentul de față, compania dispune de o echipă formată din 22 de angajați. De-a lungul activității sale, pe lângă investițiile în personal, compania a investit în construcția depozitului și în achiziția a 4 autocamioane de transport cereale, investiții care au fost realizate prin intermediul programului IMM Invest.

„Echipa pe care am construit-o pe parcursul mai multor ani este pregătită să vină în întâmpinarea dumneavoastră, ajutându-vă să fructificați produsele pe care le-ați cultivat cu mare grijă. Astfel, experiența de peste 20 de ani a managementului în domeniu garantează oferirea de servicii și produse la standarde înalte, concluzionează Dl. Michail Poutsiakas, Administrator Aetos Trading & Consulting.

În aceste condiții, chiar dacă anul 2020 a fost unul atipic, compania a reușit performanța de a realiza 95% din bugetul propus și a obținut o cifră de afaceri de 101 milioane RON și un profit de 900.000 RON. Pentru 2021, managementul este încrezător, compania bugetîndu-și o cifră de afaceri de 120 de milioane RON și un profit de 1,5 milioane RON.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/naturevo-continua-sa-inoveze-la-nivel-de-produse/