Stiri: IT&C

Afaceri de 1,09 miliarde de euro pentru HTC, în trimestrul al treilea

05.11.2014

HTC a înregistrat în al treilea trimestrul al acestui an o cifră de afaceri de 1,09 miliarde de euro, în timp ce profitul net a ajuns la 0,015 miliarde de euro. Veniturile neauditate înregistrate de companie în octombrie s-au cifrat la 0,41 miliarde de euro, în timp ce veniturile înregistrate în primele 10 luni din 2014 s-au ridicat la 4,05 miliarde de euro.

Evoluția profitabilității HTC din trimestrul al treilea se datorează vânzărilor vârfului de gamă HTC One (M8) și familiei de dispozitive Desire, care au continuat să ocupe poziții de top, în ciuda competiției ridicate.

„HTC și-a menținut poziția în piață și profitabilitatea în acest trimestru, în contextul unui segment al smartphone-urilor tot mai competitiv. Prin furnizarea de oferte echilibrate de produse în toate regiunile importante și prin creșterea valorii brandului cu ajutorul interesului creat în jurul acestuia, partenerii noștri și-au extins acoperirea pe piețe mature sau în curs de dezvoltare, în special cu gama Desire”, a afirmat Peter Chou, CEO HTC.

Familia de smartphone-uri HTC Desire a evoluat puternic în semestrul al treilea din 2014, înregistrând o creștere a cotei de piață și a numărului de utilizatori.

Telefoanele Desire 610 și 510 au avut un succes peste așteptări, fiind foarte bine vândute atât în Statele Unite cât și în Europa, în timp ce Desire 816 a menținut vânzări solide în Taiwan, China, India și Orientul Mijlociu.

În plus, în perioada analizată, Desire 820, primul smartphone din lume cu procesor octa-core pe 64 de biți, a fost lansat în China și a fost distribuit de cei mai importanți operatori din toată lumea.