Stiri: Companii

Afaceri de 1,1 milioane euro pentru Accace, în 2013

17.02.2014

Compania de externalizare şi consultanţă de afaceri Accace a raportat anul trecut afaceri de peste 1,1 milioane de euro, în România. Nivelul este cu 30% mai mare decât cel înregistrat în 2012.

Segmentul de contabilitate a adus cea mai mare creştere în condiţiile în care companiile au înţeles beneficiile externalizării. De asemenea, şi divizia de taxe a adus o contribuţie importană, un număr tot mai mare de companii având nevoie de consultanţă în acest domeniu.

„Anul trecut am avut o creştere semnificativă în România, astfel că am depăşit cifra de afaceri de 1 milion de euro pe plan local. Considerăm că această creştere a venit ca urmare a poziţionării solide a companiei ca furnizor de încredere în ceea ce priveşte externalizarea serviciilor de contabilitate şi salarizare, dar şi în domeniul consultanţei fiscale”, a declarat Bogdan Badea, Managing Director Accace în România.

În România, piaţa de externalizare a serviciilor de contabilitate are, în prezent, un ritm accelerat de creştere, concurând cu alte ţări din regiune, precum Cehia, Slovacia, Ungaria sau Polonia.

Compania preconizează şi pentru 2014 o creştere a afacerilor, mizând pe digitalizarea serviciilor de contabilitate şi salarizare.

„Majoritatea companiilor locale îşi desfăşoară activităţile de contabilitate informatizat, însă de cele mai multe ori introducerea documentelor contabile în sistemele de gestiune este realizată manual, ceea ce presupune un volum mare de muncă şi posibilitatea apariţiei de erori. Odată cu digitalizarea instrumentelor contabile, creşte gradul de eficienţă şi transparenţă în cadrul companiilor, iar pentru acest an estimăm o creştere a cererii de servicii de acest gen”, a mai spus Bogdan Badea.