Stiri: IT&C

Afaceri de 14 milioane de euro pentru Vonino, în 2014

12.01.2015

Vonino a vândut anul trecut în România un număr record de tablete – 150.000 de unități. Compania este unul dintre cei mai noi jucători de pe piața tabletelor și smartphone-urilor din ţara noastră. Astfel, Vonino a înregistrat pe piața locală o cifră de afaceri de circa 14 milioane de euro, deţinând o cotă de piață de 14-15% în zona de tablete, în creştere cu aproximativ 10% față de anul 2013.

Cea mai populară gamă pe care românii au ales-o este Onyx de 7 inci și care dispune de conectivitate 3G: Vonino Onyx Z și Vonino Onyx QS. Acest dispozitiv a fost urmat de modele de 8 inci din gama Sirius, dotată cu conectivitate 3G, și de gama entry-level Otis cu WiFi: Vonino Otis S, Otis HD și Otis QS.

„Dacă în 2014 ne-am concentrat pe o creștere foarte bună în zona de tablete, deși am lansat și câteva modele de telefoane inteligente, pentru 2015 țintim o dezvoltare pe toată gama de produse. Astfel, avem ca obiective principale păstrarea poziției de top pe piața de tablete și creșterea agresivă pe segmentul smartphone-urilor”, a declarat Dragoș Vasile, Director Executiv Vonino.

Succesul companiei pe plan local este completat de un calendar plin pentru anul 2015 în ceea ce privește prezența la târgurile de tehnologie ale Europei și ale lumii. Astfel, anul a început cu deplasarea companie la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Pe agendă mai figurează şi alte evenimente la fel de importante: Mobile World Congress (MWC), Sviaz, Cebit, IFA, Gitex, Eno@home, Distree și BITS.

„Vom realiza aceste țeluri prin lansarea mai multor modele pe toate palierele de preț, în prima jumătate a anului, pentru care suntem încrezători că vor avea priză la public. De asemenea, vom aduce în România tablete și telefoane compatibile 4G/LTE“, a completat Dragoș Vasile.