Stiri: Retail

Afaceri de 16 milioane lei pentru Librăriile Alexandria, în 2013

25.02.2014

Librăriile Alexandria au înregistrat anul trecut un profit net de 148.000 lei şi afaceri de aproximativ 16 milioane lei, după ce în luna iulie 2013, compania Sedcomlibris care operează librăriile a intrat în insolvenţă.

Reţeaua de librării se află acum sub administrarea judiciară a Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), iar în momentul intrării în administrarea compania înregistra pierderi curente de peste 150.000 de lei.

„Sedcomlibris SA este o afacere stabilă, cu tradiţie. Motivele pentru care aceasta a ajuns în incapacitate de plată sunt contextuale şi des întâlnite în retail: lipsa lichidităţilor şi costurile mari de închiriere. În acest moment, procedura de insolvenţă se află în perioadă de observaţie, următorul pas fiind depunerea planului de reorganizare. Am implementat un model financiar, urmărim atent marjele, rentabilitatea fiecărui magazin şi necesarul de capital de lucru. Semnalele bune înregistrate în a doua jumătate a anului trecut, precum şi implicarea şi profesionalismul managementului societăţii, ne fac să fim încrezători că aceasta are toate şansele să redevină unul dintre principalii jucători pe piaţa de profil din România”, a declarat Octavian Barbu, Business Development Manager al Casei de Insolvenţă Transilvania.

Lanţul de libăririi are în prezent 180 de angajaţi, iar de la începerea procedurii numărul acestora nu s-a diminuat.

Compania a închis doar un magazin neprofitabil, iar pentru celelalte magazine a negociat reducerea chiriilor, astfel încât acestea să redevină profitabile.

În plus, compania s-a extins cu încă două magazine în oraşele Botoşani şi Suceava.